Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΛ - ΘΗΒΑ
Καρατομούνται όσοι ψήφισαν στο Σωματείο

Τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από την εταιρία του μεγαλοεργολάβου Γ. Κουκιά και Σία ΟΕ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στον τομέα της βιβλιοδεσίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΙΡΙΣ.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί «τόλμησαν» να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες του Σωματείου που έγιναν στις 20 Νοέμβρη του 2005, καθώς ο μεγαλοεργολάβος «είχε διαμηνύσει ότι θέλει να διαλύσει το Σωματείο και γι' αυτό δεν πρέπει να ψηφίσει κανείς». Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για τις απολύσεις ο εργολάβος χρησιμοποίησε την κατάσταση ψηφισάντων, γεγονός για το οποίο «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το πώς βρέθηκε η κατάσταση αυτή στα χέρια του, αφού όλα τα χαρτιά των αρχαιρεσιών ήταν στο Πρωτοδικείο Θηβών». Το Σωματείο σημειώνει ότι αυτό το περιστατικό είναι ενδεικτικό της γενικότερης προσπάθειας όχι μόνο του εργολάβου αλλά και του ΔΟΛ «να ξεμπερδεύει με το σωματείο. Αυτοί είναι οι δημοκράτες εκδότες, όπως τουλάχιστον θέλουν να εμφανίζονται». Καταλήγοντας το Σωματείο καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις και ζητά μεταξύ άλλων την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους.

Σε επικοινωνία του «Ρ» με συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των εργαζομένων καταγγέλθηκε ότι ο εν λόγω εργολάβος έχει προχωρήσει σε επιπλέον τέσσερις απολύσεις τον περασμένο Οκτώβρη - τους ειδοποίησε ότι θα απολυθούν το μήνα Γενάρη του 2006 - κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου και η οποία - κατά πώς φαίνεται - ενόχλησε τον εργοδότη, που επιχειρεί να διαλύσει το Σωματείο, αφού δεν μπορεί να το ελέγξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ