Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Τραμπουκισμός σε βάρος οικοδόμου

Ξυλοφόρτωσαν οικοδόμο και τον πέταξαν έξω από το κατάστημα του ΙΚΑ Κοζάνης. Το περιστατικό συνέβη παραμονές Πρωτοχρονιάς, όταν ο οικοδόμοςπήγε να εξυπηρετηθεί στο κατάστημα, λίγο πριν λήξει το ωράριο λειτουργίας. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη «διαπραγμάτευση» για το αν τελικά θα εξυπηρετηθεί ή όχι, ο κλητήρας Κωνσταντίνος Μπουζούκογλου, ανέλαβε δράση, ξυλοφόρτωσε και τραυμάτισε τον οικοδόμο.

Η Κεντρική Διοίκηση, οι Τοπικές Διοικήσεις των Παραρτημάτων και όλα τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Κοζάνης καταγγέλλουν τον αυτόκλητο μπράβο. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης, «ο εν λόγω τραμπούκος έχει βεβαρημένο παρελθόν βιαιοπραγιών. Κατά τη διάρκεια της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας του 2001 ενάντια στο νόμο Γιαννίτση επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Κοζάνης και στέλεχος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, Παναγιώτη Σιάμινο, όταν στα πλαίσια της απεργιακής περιφρούρησης και εκτελώντας το ταξικό του καθήκον, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΙΚΑ που ήταν στις θέσεις εργασίας τους να απεργήσουν»...

Επίσης τονίζει πως «η απρόκλητη επίθεση σε βάρος του οικοδόμου, αποτελεί όχι μόνο πρόκληση ενάντια σ' όλη την εργατική τάξη, αλλά και αιτία για να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για να μπει μια για πάντα τέρμα στη λογική όλων αυτών που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα ατιμώρητοι να επιτίθενται στους εργαζόμενους».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης ξεκαθαρίζει πως «η απάντηση των οικοδόμων και όλων των εργαζομένων είναι μια. Ενταση της ταξικής πάλης, ανυποχώρητος ταξικός αγώνας, κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, ώσπου οι στόχοι του ταξικού εργατικού κινήματος να βρουν δικαίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ