Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Παραλίγο τραγωδία

Γλίτωσε το 26μελές πλήρωμα του «ΕΡΙΚΑ»,  νεκρός ναύτης στην Κρήτη

Δυο κομμάτια έγινε το πετρελαιοφόρο «ΕΡΙΚΑ» με σημαία Μάλτας, του εφοπλιστή Προκοπίου, καθώς έπλεε το Σάββατο το βράδυ στα ανοιχτά της Βρετάνης, για να αποδειχθεί για ακόμα μία φορά, ότι ο πρώτος στον κόσμο ελληνόκτητος στόλος αποτελείται από επικίνδυνα, κακοσυντηρημένα και υπερήλικα πλοία.

Τα 26 μέλη τους πληρώματος (όλοι αλλοδαποί ναυτεργάτες)του πλοίου, γλίτωσαν από θαύμα, και διασώθηκαν με ελικόπτερα. Το 25χρονο πλοίο 20.000 τόνων, μετέφερε 30.000 λίτρα πετρελαίου και ήδη έχει προκαλέσει ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.

Το «ΕΡΙΚΑ» κόπηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καθώς έπλεε στα ανοιχτά των ακτών της πόλης Πεν Μαρκ, της Βρετάνης, εκτελώντας δρομολόγιο μεταξύ της Δουνικέρκης και του Λιβόρνο της Ιταλίας.

Στο μεταξύ προχτές Κυριακή, λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, έγινε ναυτεργατικό δυστύχημα στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΛΑΤΩ», όταν αυτό βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, με απολογισμό έναν 24χρονο νεκρό ναύτη. Πρόκειται για τον Ανδρέα Παπαδόγιαννη, ο οποίος προσπαθούσε να καθαρίσει τις σκάλες του πλοίου μεταξύ πέμπτου και έκτου πατώματος (ΝΤΕΚ). Από άγνωστη αιτία, ο ναυτεργάτης έχασε την ισορροπία του. Πέφτοντας από τις σκάλες χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έμεινε στον τόπο. Το πτώμα του άτυχου ναύτη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας οπότε και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ