Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΜΙΝΙΟΝ»
Δεν υποχωρούν στις απειλές!

Σε συμβολική κατάληψη γραφείων του ΟΑΕΔ προχώρησαν χτες, κόντρα σε απειλές για τη σύλληψή τους

Μέσα σε κλίμα απειλών και άρνησης της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους, οι εργαζόμενοι του «ΜΙΝΙΟΝ» πραγματοποίησαν χτες συμβολική κατάληψη της εισόδου των γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς, δηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις χωρίς να πτοούνται από τη στάση της κυβέρνησης και αδιαφορώντας για τις απειλές οποιουδήποτε!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο «ΜΙΝΙΟΝ», Γ. Πέρρος, κατάγγειλε ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές από την Ασφάλεια - όπως του δηλώθηκε - για την επ' αυτοφώρω σύλληψη όλων των εργαζομένων εάν έκαναν οποιαδήποτε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ! Επιπλέον, του είπαν ότι βασικός λόγος για την «προληπτική» σύλληψή του την περασμένη βδομάδα στο δρόμο, κοντά στο «ΜΙΝΙΟΝ», είναι η μη συμμόρφωση των εργαζομένων και του σωματείου με τις εντολές του υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης. Λόγος ικανός και για τη σύλληψη... όλων των εργαζομένων, εάν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους!

Το σωματείο του «ΜΙΝΙΟΝ» θα έδινε χτες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Οργανισμού, για να παρουσιάσει τα αιτήματά του, κάτι που δεν επιτράπηκε από τον ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι ωστόσο, έκαναν συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη της εισόδου για μια ώρα. Ενα από τα βασικά τους αιτήματα, ήταν να σταματήσει η παρακράτηση σημαντικού μέρους του επιδόματος ανεργίας τους, «έναντι» ενισχύσεων που τους είχαν χορηγηθεί από τον ΟΑΕΔ. Ο κ. Κουρμάς απέρριψε το αίτημα, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του «ΜΙΝΙΟΝ» έχουν αντιμετωπιστεί από την πολιτεία πιο ευνοϊκά από άλλους ανέργους!

Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει θέση απέναντί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς δεν είναι δυνατόν να αφήνει ελεύθερο τον επιχειρηματία Ησαϊάδη, που τους χρωστά δισεκατομμύρια, και να μειώνει το δικό τους ισχνό επίδομα ανεργίας. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλιά τους, και για να τους δοθούν τα δισεκατομμύρια που τους οφείλει η επιχείρηση από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κλπ. Να σημειωθεί ότι χτες το πρωί, ιδιοκτήτες καταστημάτων του «ΜΙΝΙΟΝ», μπήκαν στο χώρο και με συνεργεία άρχισαν να χτίζουν και να χωρίζουν τα μαγαζιά τους, αδιαφορώντας για την κατάσταση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ