Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ
Γλέντησαν με τα τραγούδια της Αντίστασης

Πιστοί στο σύνθημα «πολεμάμε και τραγουδάμε» οι αντιστασιακοί της Αθήνας, με τη μαζική συμμετοχή και τη ζωντάνια τους γέμισαν ασφυκτικά το Σάββατο το μεσημέρι το κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ» στα Πατήσια, όπου το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ διοργάνωσε την ετήσια συνεστίαση της Οργάνωσης. Μπορεί τα μαλλιά να άσπρισαν και τα πόδια να μην κρατούν όπως παλιά. Ομως, η καρδιά, η αντάρτισσα, μένει πάντα αγωνιστικά πιστή στην ιστορία που έγραψαν με τους μεγαλειώδεις αγώνες τους οι αντιστασιακοί, αγώνες που θα διαπαιδαγωγούν πάντα τη νεολαία στο πνεύμα της Αντίστασης. Ετσι, οι αγωνιστές και αγωνίστριες και φίλοι της αντίστασης, με τα συνθήματά τους, τα αντιστασιακά τραγούδια και με το χορό ζωντάνεψαν ξανά το συντροφικό, αγωνιστικό κλίμα του αγώνα, συναντήθηκαν για να θυμηθούν παλιές καλές στιγμές από τα περασμένα, αλλά και τα σημερινά, στους καθημερινούς αγώνες που συνεχίζονται.

Ηταν εκεί κάθε ηλικίας αγωνιστές και αγωνίστριες της Αντίστασης, αλλά και νεότεροι, απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, που συνεχίζουν και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να τιμούν και προβάλλουν τα ιδανικά και τα οράματά της. Ιδανικά και οράματα για τα οποία, όπως υπογράμμισε στο σύντομο απολογισμό - χαιρετισμό του για τον αιώνα που πέρασε, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου, «είμαστε περήφανοι, γιατί εμείς σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Λαού μας, σταθήκαμε στο πλευρό του και μαζί του πολεμάμε για τα ιδανικά του ελληνικού λαού, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία από ξένες δυνάμεις και για πραγματική δημοκρατία».

Για τη νέα περίοδο, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ είπε πως ένας από τους βασικούς στόχους παραμένει η σωστή ενημέρωση της νεολαίας και η πατριωτική διαπαιδαγώγησή της, ώστε σωστά να αντιμετωπίζει τους κινδύνους που διαγράφονται στον ορίζοντα με τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Στο σημείο αυτό, ο Ν. Τερζόγλου υπενθύμισε την ίδρυση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου των απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ζητώντας την ολόπλευρη στήριξή του από όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις, για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του. Ενώ τόνισε και τη σύσταση της Ομοσπονδίας των Ενώσεων της Εθνικής Αντίστασης, που θα βοηθήσει πρακτικά στην καλύτερη συνεργασία των ΕΑΜογενών Ενώσεων, καταλήγοντας πως «ποτέ δε μας εγκατέλειψε η ελπίδα ότι με την πάλη μας θα φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στο λαό μας». Μ' αυτή την ελπίδα και ήσυχη τη συνείδησή τους, πως έπραξαν το χρέος τους, οι αντιστασιακοί πραγματοποίησαν το χρονιάτικο γλέντι τους.

Στη συνεστίαση παραβρέθηκε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωπος του «Ρ» κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της (2012-02-07 00:00:00.0)
Πλούσιος απολογισμός (2010-12-14 00:00:00.0)
«Εφυγε» όρθιος και περήφανος (2006-05-31 00:00:00.0)
Μάχη για την υπερψήφιση του ΚΚΕ (2004-01-13 00:00:00.0)
Με οργανωμένη δράση μπροστά και στις εκλογές (2003-11-15 00:00:00.0)
«Στο λημέρι των ανταρτών του ΕΛΑΣ» (2002-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ