Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδίκη του αυταρχισμού

Στο πλευρό των μαθητών, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Την αναβίωση του ιδιώνυμου από την κυβέρνηση σε βάρος αυτή τη φορά των αγωνιζόμενων μαθητών κατάγγειλε ο Π. Σοφός, γραμματέας του ΕΚΑ, και τόνισε την ανάγκη, το εργατικό κίνημα να πάρει την υπόθεση της Παιδείας στα χέρια του.

«Είναι χρέος μας - υπογράμμισε - να καταγγείλουμε στην εργατική τάξη την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στα παιδιά μας. Το ζήτημα της Παιδείας είναι ταξικό, είναι πρώτα από όλα υπόθεση της εργατικής τάξης γι' αυτό κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος χρειάζεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μετώπου πάλης για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Γι' αυτό το λόγο, το συλλαλητήριο της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας, στις 16 Δεκέμβρη θα προσαρμόσει τα αιτήματά του και θα έχει σαν κυρίαρχο αυτό της Παιδείας. Η κυβέρνηση, παίρνει όλα αυτά τα αυταρχικά μέτρα επειδή ξέρει, ότι ο λαός θα έρθει αντιμέτωπος με τη «μεταρρύθμιση», γι' αυτό και θέλει να καταστείλει τους αγώνες. Μπορούμε να μετατρέψουμε το κίνημα της Παιδείας σε κίνημα της εργατικής τάξης».

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει το μαζικό λαϊκό κίνημα, προσφεύγοντας στον αυταρχισμό, αναφέρθηκε και ο Δ. Κουμπούρης, μέλος του Σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργική και γραμματέας της ΕΣΑΚ.

Οπως τόνισε, «η κυβέρνηση, δεν περιορίζεται μόνο στην ανατροπή των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, αλλά στοχεύει στη γενικότερη καταστολή του λαϊκού μαζικού κινήματος. Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν καθαρά, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα εργαζομένων και λαού, επιστρατεύοντας και πάλι τον αντικομμουνισμό ο οποίος χρησιμοποιείται κάθε φορά για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. Οι νόμοι που ψηφίζει υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στο όνομα αυτής της νομιμότητας, βγαίνουν σωρηδόν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων. Στόχος, είναι η νομιμοποίηση της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου στους εργαζόμενους και όποιος έρχεται σε αντίθεση μ' αυτήν, θα χτυπιέται "νόμιμα" από την κυβέρνηση. Η απάντησή μας πρέπει, να είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η συσπείρωση για την ενίσχυση του λαϊκού μαζικού κινήματος».

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει το Σώμα των πυροσβεστών σε κατασταλτικό μηχανισμό κατήγγειλε οΓ. Λεόντιος, πρόεδρος των Πυροσβεστών Αττικής. Οπως υπογράμμισε «η κυβέρνηση, στρέφεται κατά των μαθητών που αντιστέκονται και ανακαλύπτουν νέους δρόμους αντίστασης και προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει στέλνοντας τους πυροσβέστες να ανοίγουν κλειδαριές και μετατρέποντάς τους σε κατασταλτικό μηχανισμό. Εμείς, το καταγγείλαμε και αρνηθήκαμε. Δίνουν όμως εντολή, να πηγαίνουν πυροσβέστες με πολιτικά να κόβουν τα λουκέτα. Η κυβέρνηση, θέλει να ιδρύσει νέα υπηρεσία στην πυροσβεστική με ανακριτικά καθήκοντα, που θα συνεργάζεται με την αστυνομία»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδραστικοί νόμοι και ομάδες καταστολής (2021-09-11 00:00:00.0)
Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα καταργηθεί στην πράξη (2020-07-11 00:00:00.0)
Στην αντεπίθεση με κάθε μέσο (2009-07-01 00:00:00.0)
Να σημάνει συναγερμός στην εργατική τάξη (2009-02-28 00:00:00.0)
Η πολιτική της ΕΕ έχει αντίπαλο! (2002-12-13 00:00:00.0)
Συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα (1998-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ