Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα

Την ανάγκη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας διατύπωσαν χτες οι ένστολοι συνδικαλιστές σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό ανέλυσαν την κατάσταση και τα προβλήματα που τους απασχολούν και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, με τη μορφή τροπολογιών στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις συντάξεις, ζητώντας από το ΚΚΕ να τις υποστηρίξει.

Οι τροπολογίες αφορούν την επέκταση της υπερωριακής απασχόλησης και στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφάλειας, αύξηση των συντελεστών προς όλο το προσωπικό κι όχι μόνο για τους ανώτερους αξιωματικούς, αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας προς όλους τους βαθμούς ως πραγματικής υπηρεσίας, χορήγηση του επόμενου βαθμού και στους αξιωματικούς που προέρχονται από τα σχολεία επιμόρφωσης και αποκατάσταση των διωχθέντων συνδικαλιστών.

Από την πλευρά του ΚΚΕ τονίστηκε η συμπαράστασή του στα βασικά αιτήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα στην ανάγκη δράσης για τον εκδημοκρατισμό των ΣΑ και τον αναπροσανατολισμό τους στη δίωξη του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος και όχι του λαϊκού κινήματος. Ιδιαίτερο στοιχείο εκδημοκρατισμού είναι η αποστρατικοποίηση των ΣΑ και η απόδοση πλήρων συνδικαλιστικών ελευθεριών στο προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κατάγγειλαν την κυβέρνηση για τη συνέχιση της λιτότητας σε βάρος της πλειοψηφίας των εργαζομένων στα ΣΑ, σε αντίθεση με τη μεταχείριση της ανώτατης ηγεσίας, για την οποία προβλέπει με διάφορους τρόπους υπέρογκες αυξήσεις. Επίσης τόνισαν ότι οι δηλώσεις του Γ. Ρωμαίου για μισθολογικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους ("μάχιμους" ή μη) δεν αποσκοπούν στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά κατά βάθος στη διάσπαση των εργαζομένων και του κινήματός τους και στην ιδιαίτερη ενίσχυση και στήριξη των ειδικών κατασταλτικών μηχανισμών. Αν ήθελε να αποκατασταθούν οι αδικίες, θα πλήρωνε στους εργαζόμενους των "μάχιμων υπηρεσιών" ό,τι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες. Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνέχισης της πάλης και η κοινή δράση των εργαζομένων στα ΣΑ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό τους κίνημα.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι υπάρχει αναβρασμός στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Την ερχόμενη Τρίτη στο ξενοδοχείο "Εσπέρια" θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων των αστυνομικών για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής επίσης έθεσαν το πρόβλημα της ουσιαστικής κατάργησης του πενθημέρου λόγω της έλλειψης οργανικής δύναμης, αφού η Πυροσβεστική έχει κενά σε ποσοστό 28% στις οργανικές της θέσεις.

Στη συνάντηση, που έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, παραβρέθηκαν ο Κ. Βουλγαρόπουλος,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Στρ. Κόρακας,μέλος της ΚΕ και βουλευτής και ο Γ. Νάκης,μέλος της ΚΕ.

Από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος,ο αντιπρόεδρος Α. Μυγδάλης και ο β αντιπρόεδρος Κ. Γιακουμάκης,ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Καρράς,ο επίτιμος πρόεδρός της Π. Δρίτσας,ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδης,ο γραμματέας Γ. Παπατσίβας και το μέλος του ΔΣ Κ. Αντωνίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (2002-11-22 00:00:00.0)
Ημερίδα για τα Σώματα Ασφαλείας (1999-02-06 00:00:00.0)
Ημερίδα για τα Σώματα Ασφαλείας (1999-02-03 00:00:00.0)
Εργασιακός μεσαίωνας για τους πυροσβέστες! (1998-08-14 00:00:00.0)
Βγήκαν στο δρόμο (1997-06-12 00:00:00.0)
Προστασία του πολίτη, "όχι" στην καταστολή (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ