Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ζητούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους

Από πρόσφατη κινητοποίηση λιμενικών - πυροσβεστών - αστυνομικών

Eurokinissi

Από πρόσφατη κινητοποίηση λιμενικών - πυροσβεστών - αστυνομικών
Συνάντηση με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, Αντώνη Σκυλλάκο και τον Γιάννη Νάκη, μέλος της ΚΕ. Η συνάντηση έγινε το πρωί στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Κατά τη διάρκειά της, οι συνδικαλιστές των ομοσπονδιών παρουσίασαν το πλαίσιο των οικονομικών διεκδικήσεών τους για το 2003.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να χορηγηθεί και στα ένστολα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας το ίδιο, σε ύψος, επίδομα της ειδικής απασχόλησης με αυτά των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζητούν αναπροσαρμογή της ειδικής αποζημίωσης που δίνεται σε αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, για την πέρα του πενθήμερου απασχόληση, τη θεσμοθέτηση του χαρακτηρισμού ως επικίνδυνου του επαγγέλματός τους, καθώς και τη χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος, αλλά και τη χορήγηση των ίδιων κινήτρων με αυτά που χορηγούνται σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους που υπηρετούν σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές.

Οι συνδικαλιστές σημείωσαν, επίσης, ότι τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αποτελούν ένα άτυπο συλλογικό όργανο, ώστε ν' αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματά τους και ένα από τα αιτήματά τους αποτελεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κάθε χρόνο για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Ανέφεραν πως απαιτούν την εφαρμογή στο χώρο τους όσων προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία και από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις. Ειδικότερα, να αμείβονται οι εργαζόμενοι στα ΣΑ για την υπερωριακή εργασία κατά την πενθήμερη εργασία, να δίνονται οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις κατά τις εξαιρέσιμες και αργίες, καθώς και για τη νυχτερινή εργασία.

Ο Αντ. Σκυλλάκος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ βρίσκει δίκαια τα οικονομικά τους αιτήματά. Πρόσθεσε πως «είμαστε σε μια περίοδο που αφαιρούνται δικαιώματα από τους εργαζόμενους και αυτό δυσκολεύει τον αγώνα σας. Δε συμφωνούμε με την προσπάθεια, που θέλει να σας εμφανίζει ότι είσαστε κάτι ξεχωριστό από τους άλλους εργαζόμενους, που σας στρατιωτικοποιεί. Αυτά εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες». Παράλληλα, τους κάλεσε να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους άλλους εργαζόμενους.

Ο Γ. Νάκης υποστήριξε το αίτημα για αναγνώριση του επαγγέλματος όσων εργάζονται στα ΣΑ ως επικίνδυνου. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν αναιρεί τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση των όπλων. Με την περιπτωσιολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, στην ουσία, χρεώνει την ευθύνη στους αστυνομικούς».

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Δ. Κυριαζίδης, Κ. Αντωνίου και Κ. Βουδούρης, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι Γ. Καμαρινόπουλος και Γ. Νικολόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., οι Γ. Πήλιουρας και Μ. Χάλαρης, πρόεδρος και μέλος ΔΣ, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, οι Ν. Διαμαντής, Β. Δασκαλόπουλος και Γ. Σταμούλης, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα, της Ενωσης Αξιωματικών ΠΣ και οι Α. Μαυρόπουλος και Γ. Δριβάκος, πρόεδρος και ταμίας, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Επίσης χτες το μεσημέρι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους Β. Ντούμα και Δ. Ακρίβο, πρόεδρο και γραμματέα, αντίστοιχα, του Σωματείου Αττικής Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Οι συνδικαλιστές τόνισαν πως δεν τους δίνεται επίδομα ειδικής απασχόλησης, όπως στους υπόλοιπους αστυνομικούς, ενώ καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας. Οσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ανήκουν στο ΙΚΑ και ζητούν την ένταξή τους στο Δημόσιο. Παράλληλα, δεν έχουν μισθολογικές προαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ