Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλεί σε αγώνα για να απομακρυνθούν οι «βόμβες» από την πόλη

Eurokinissi

Σε αγωνιστική κινητοποίηση για την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων δραστηριοτήτων από τον αστικό ιστό, καλεί τον εργαζόμενο λαό η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, με αφορμή το τραγικό ατύχημα της έκρηξης σε βενζινάδικο, που συντάραξε την πόλη της Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας και είχε αποτέλεσμα το θάνατο του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, Λ. Μπόκα, και τον τραυματισμό άλλων τριών. Θυμίζουμε ότι ο ένας από τους τραυματίες, ο Η. Πατίκας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα αυτό έφερε στην επιφάνεια τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πόλεις, να μετατραπούν σε μικρές Χιροσίμες με τραγικές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Αναμενόμενη ήταν λοιπόν η αντίδραση των εργαζομένων της ΔΟΥ Κοζάνης, που εργάζονται σε κτίριο στο ισόγειο του οποίου, εδώ και περίπου τρία χρόνια, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πρατήριο υγρών καυσίμων. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας απαιτώντας μετεγκατάσταση.

Δυστυχώς, όμως, στην αγωνία των κατοίκων το Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο Δήμος Κοζάνης απαντούν διευκρινίζοντας μόνο νομικίστικες πλευρές σχετικά με την τήρηση ή όχι των διατάξεων του νόμου. Αρνούνται να μιλήσουν για την ουσία του προβλήματος.

Το ΚΚΕ πολλές φορές έχει επισημάνει τους κινδύνους από την ύπαρξη και λειτουργία όχι μόνο πρατηρίων καυσίμων αλλά και των πολλών άλλων επιχειρήσεων που δρουν μέσα στις πόλεις.

Με την ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νομαρχία, που παρακάμπτει την ουσία του προβλήματος και ενισχύει εκείνη την πολιτική η οποία βάζει το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους, πάνω από την προστασία του πολίτη και της ζωής του.

«Η επίλυση προβλημάτων τέτοιου είδους απαιτεί πάλη και σύγκρουση με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δρουν σε βάρος των πολιτών και συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για μια άλλη πολιτική, η οποία θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και την πρόοδό του, η οποία δε θα τον θυσιάζει στο βωμό της ανάπτυξης των κερδών», αναφέρει. Επίσης, καλεί τον εργαζόμενο λαό να αντιδράσει και να απαιτήσει από τους κρατικούς φορείς αλλά και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων από την πόλη και την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτές. «Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει θα συνεχίσει να είναι η εμπροσθοφυλακή, το στήριγμα κάθε λαϊκής κινητοποίησης για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγνοια τους είναι τα επιχειρηματικά κέρδη (2010-09-16 00:00:00.0)
Πλήγμα για το λαό και τις μικρές επιχειρήσεις (2008-02-15 00:00:00.0)
Χωρίς άδεια το πρατήριο (2000-09-16 00:00:00.0)
Απόπειρα ληστείας με νεκρό (2000-01-18 00:00:00.0)
Μέτρα για τα καύσιμα τώρα! (1997-02-26 00:00:00.0)
H "ελεύθερη" αγορά και ο "ανταγωνισμός" δε λειτουργούν (1996-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ