Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει και τις κακοτεχνίες!

Ανατέθηκε εργολαβία 32 δισ. δραχμών για επιδιορθώσεις στην Εθνική Οδό. Οι υπεύθυνοι για τις κακοτεχνίες θα πληρώσουν - αν πληρώσουν - πρόστιμο μόνο 2,5 δισ.

Ο «κούκος, αηδόνι» θα στοιχίσουν στον ελληνικό λαό οι κακοτεχνίες που έχουν παρατηρηθεί στα κατασκευασμένα τμήματα της Εθνικής Οδού από την Κόρινθο ως την Υλίκη και οι οποίες έχουν προκαλέσει πολύνεκρα δυστυχήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, ανατέθηκε εργολαβία για την επιδιόρθωση των κακοτεχνιών προϋπολογισμού 32 δισ. δρχ. και τα έργα θα εξελίσσονται τμηματικά για όλο το 2003, δημιουργώντας βέβαια διάφορα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τη διόρθωση των κακοτεχνιών θα την πληρώσουν οι εργολάβοι που είναι υπεύθυνοι, αυτοί δε θα πληρώσουν τελικά παρά μόνο 2,5 δισ. δρχ. Τα υπόλοιπα θα τα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή όλος ο ελληνικός λαός! Πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι στα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα για την κατολίσθηση της Μαλακάσας, που υπολογίζονται σε 5 δισ. δραχμές...

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι από τα 470 χιλιόμετρα του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα, δεν έχει παραληφθεί επίσημα ούτε ένα χιλιόμετρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο σοβαρότερος λόγος είναι για να μην προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητούν αποζημιώσεις από το Δημόσιο, όσοι έχουν τραυματιστεί ή έχουν πάθει υλικές ζημιές εξαιτίας της πληθώρας των κακοτεχνιών!

Στο μεταξύ, λίγες μόλις βδομάδες μετά τις εξαγγελίες της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τον ανασχεδιασμό των έργων του Κηφισού, προέκυψε και νέος ανασχεδιασμός! Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χτες η ίδια η υπουργός, η προσωρινή γέφυρα που επρόκειτο να τοποθετηθεί στον κόμβο των ΗΣΑΠ, δεν πρόκειται να τοποθετηθεί γιατί μόλις ένα μήνα αργότερα θα είναι έτοιμη η οριστική λύση. Οσον αφορά το νέο κόστος των έργων ανασχεδιασμού, που θεωρείται ότι θα είναι αρκετά αυξημένο, η υπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει τίποτε ακόμη γιατί είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων με τους εργολάβους.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παραδέχτηκε εξάλλου ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στα Ολυμπιακά έργα που πρόκειται να γίνουν στο Ελληνικό, αλλά πρόσθεσε ότι αυτά θα ξεκινήσουν πλέον κανονικά, καθώς απορρίφθηκαν κάποιες ενστάσεις που έγιναν από εργολάβους. Οσον αφορά το κόστος των Ολυμπιακών έργων που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, η υπουργός παραδέχτηκε ότι συμβαίνει αυτό σε ορισμένα έργα και προσπάθησε να το δικαιολογήσει λέγοντας ότι δεν υπήρχαν μελέτες και ότι μερικά έργα αθλημάτων, όπως το σλάλομ, ήταν άγνωστα για την Ελλάδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ