Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνοροφύλακες θα φυλάνε τράπεζες!

Η φύλαξη των τραπεζών από 500 συνοροφύλακες για την περίοδο των γιορτών αποφασίστηκε χτες σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη. Συνδικαλιστές καταλόγισαν ευθύνες στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, η οποία δεν παίρνει μέτρα αποτροπής των ληστειών γιατί κοστίζουν περισσότερο από τις ληστείες...

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι έγιναν 57 ληστείες τραπεζών, ενώ φέτος έχουν γίνει 117 ληστείες μόνο στην Αττική. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα έχουν καταρτίσει τις τελικές προτάσεις τους για αυτό το θέμα. Παράλληλα, θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή από εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, της ΕΕΤ και του ΥΔΤ, η οποία θα αξιολογήσει τα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δ. Κουσελάς, ζήτησε να τοποθετηθούν στις τράπεζες αλεξίσφαιρες περιστρεφόμενες πόρτες με ενσωματωμένους ανιχνευτές μετάλλων, να φρουρούνται από εκπαιδευμένους φρουρούς, να μπουν αλεξίσφαιρα τζάμια στα ταμεία. Είπε πως οι ληστείες αυξήθηκαν διότι υπάρχει η εντύπωση πως οι τράπεζες είναι ξέφραγο αμπέλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ