Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προστασία του πολίτη, "όχι" στην καταστολή

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τους επικεφαλής της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Σκυλλάκο,μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος και τον Γιάννη Νάκη,μέλος της ΚΕ, συναντήθηκε χτες με την Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΕΝΑΑ). Στη συζήτηση ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης, Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Βετούλης αντίστοιχα, έθεσαν μια σειρά προβλήματα του κλάδου, όπως είναι το μισθολόγιο, το άστατο ωράριο εργασίας, οι διαρκείς επιφυλακές, η ανάγκη καθιέρωσης αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών, η θέσπιση αντικειμενικού συστήματος μεταθέσεων και άλλα.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει το σύνολο των αιτημάτων που εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΝΑΑ και επισήμανε την ανάγκη πρώτα απ' όλα του εκδημοκρατισμού και της απαλλαγής των Σωμάτων Ασφαλείας από τη στρατιωτικοποίηση.Το ΚΚΕ επίσης υποστηρίζει την πλήρη απόδοση πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη στροφή των ΣΑ στη δίωξη του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος και στην προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη και όχι στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. "Αυτά, όπως τόνισε ο Α. Σκυλλάκος, είναι βασικές προϋποθέσεις που θ' ανοίξουν το δρόμο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Μοναδικός, όμως, δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι ο δρόμος του αγώνα".

Το ΚΚΕ κατήγγειλε επίσης το μισθολόγιο λιτότητας,που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και τάχθηκε υπέρ ενός ειδικού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας, το οποίο θα συνδυάζεται με την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ