Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλείνει για τρεις μέρες η χωματερή Ανω Λιοσίων

Το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας της χωματερής συζητά το ΔΣ του δήμου

Το κλείσιμο της χωματερής των Ανω Λιοσίων την Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου στη χτεσινή συνεδρίασή του, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι χωροθετήσεις των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ). Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην κλείσει τη Δευτέρα τη χωματερή, λόγω διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Την Τετάρτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει την παύση ή μη της χωματερής.

Το θέμα της καθυστέρησης των χωροθετήσεων θα θέσει ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων, Νίκος Παπαδήμας,στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, καλώντας τα μέλη της να πάρουν συγκεκριμένη θέση για την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Χτες, πάντως, οι πόρτες της χωματερής των Ανω Λιοσίων έμειναν κλειστές, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τα απορριμματοφόρα των δήμων δε συνέλεξαν απορρίμματα. Στο μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη του Πανεπιστημίου Πάτρας, που έκανε για λογαριασμό της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΤΕΔΚΝΑ και του προέδρου της, Α. Αντωνίου,έχει ταχθεί υπέρ της μεθόδου της καύσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος,με δηλώσεις του σχετικά με το θέμα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για αδυναμία να λάβει και να εφαρμόσει αποφάσεις. Ωστόσο, ο ίδιος ως δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ