Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προωθεί τη συνενοχή η ΚΕΔΚΕ

Τη συναίνεση των κομμάτων στη διαμόρφωση ενός πλαισίου δράσης για θέματα Αυτοδιοίκησης, εναρμονισμένου στις συνθήκες της ΕΕ, πρότεινε χτες η ΚΕΔΚΕ. Δε συμφώνησε το ΚΚΕ

Τη συναίνεση το κομμάτων στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο όνομα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ), ζήτησε, από τους εκπροσώπους των κομμάτων ο πρόεδρος και η ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε χτεσινή σύσκεψη. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δ. Αβραμόπουλος πρότεινε τη διαμόρφωση ενός "κοινού πλαισίου προσέγγισης των ζητημάτων που συνδέονται με το παρόν και το μέλλον των θεσμών αποκέντρωσης", παρακάμπτοντας έτσι, στην ουσία, το ρόλο και τη σημασία δράσης των θεσμικών οργάνων που ήδη υπάρχουν.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να επικυρώσει αυτό το πλαίσιο, που θα επιλύει και θα προσεγγίζει τα ζητήματα στις συνθήκες ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Δ. Αβραμόπουλος εισηγήθηκε τη θέσπιση διαρκούς σύσκεψης - για το διάστημα ενός χρόνου - εκπροσώπων των κομμάτων και Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Προσπάθεια, που στόχο έχει προωθήσει με πιο ανώδυνο - νομίζουν - τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το "όραμα" των λίγων, να "παίξει η χώρα μας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις των παγκοσμιοποιημένων αγορών" - όπως άλλωστε πρότεινε η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ. Να μετατρέψει το επώδυνο, σε ανώδυνο θα αναλάβει μια επιτροπή, σύμφωνη με την πολιτική βούληση της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ.

Την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετέχει σε αυτή την επιτροπή δήλωσε η Βέρα Νικολαϊδου, μέλος του τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του Κόμματος, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη. Στην τοποθέτησή της τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά αρνείται να συμμετέχει σε μια επιτροπή με βασικό πλαίσιο την αποδοχή και σύμπραξη στις αντιλαϊκές εντολές της κυβέρνησης. Ενώ επισήμανε ότι η σύσταση αυτής της επιτροπής, εκτός του ότι δεν έχει νόημα, στην ουσία, αντικαθιστά τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν να συμμετέχουν στην επιτροπή, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα το πλαίσιο δράσης που έθεσε η ΚΕΔΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ