Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΤΕΕ κατά του "ενιαίου" μισθολογίου

Την πλήρη αντίθεσή τους προς την κυβερνητική πολιτική μισθών στο δημόσιο και το Νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, εκφράζουν με δήλωσή τους ο πρόεδρος και η ΔΕ του ΤΕΕ.

"Το αντιαναπτυξιακό νέο "ενιαίο" μισθολόγιο - υπογραμμίζουν - θίγει άμεσα τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου, αφού προβλέπει ακαθάριστες αποδοχές σημαντικά χαμηλότερες (περίπου 90.000 δρχ. ανά μήνα σε μέσο όρο) από τις καταβαλλόμενες σήμερα, μη αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και την προσφορά του κλάδου στην ανάπτυξη".

"Η κυβέρνηση εξάλλου - επισημαίνει το ΤΕΕ - με την ενσωμάτωση στον κρατικό προϋπολογισμό του εισπραττόμενου πόρου 6 τοις χιλίοις από τα κέρδη των εργοληπτών, πρωτοτυπεί παγκοσμίως, αφού "δανείζεται χρήματα" από μια κοινωνική ομάδα - τους μηχανικούς - για να πληρώσει το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων!".

Τέλος, το ΤΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα τις θέσεις της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ενωση των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων) και τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στο δημόσιο ή μισθολόγιο μηχανικών με αποδοχές που να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στο παραγόμενο έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ