Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Υπέρ της αργίας της Κυριακής

Την άρνηση στην οποιαδήποτε τροποποίηση του σημερινού καθεστώτος της λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές και τις αργίες και στην παραβίαση του ισχύοντος ωραρίου αποφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας στην προχτεσινή του συνεδρίαση.

Η εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης περιοριζόταν στη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες, αλλά μετά από πρόταση των συμβούλων της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), προστέθηκε και η άρνηση στην επέκταση του ωραρίου.

"Εάν επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες, θα έχει μεγάλη οικονομική επίπτωση στις μικρές επιχειρήσεις, ενώ τα πολυκαταστήματα θα λειτουργούν ασύστολα. Η Κυριακή πρέπει να είναι αργία", τονίζεται ειδικότερα στην εισήγηση.

Ακόμα το ΝΣ αποφάσισε να στείλει έγγραφο διαμαρτυρίας στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ο οποίος ζητάει να εξαιρούνται από την απόφαση τα καταστήματα που έχουν το τουριστικό σήμα. Στο έγγραφο της νομαρχίας θα γίνεται σύσταση να περιορίσει και να ελέγχει ο ΕΟΤ πού δίνει τα σήματα και να μη ζητάει εξαιρέσεις.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ και νομαρχιακός σύμβουλος, Σπύρος Χαλβατζής,τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, κάτι που ήδη έχει γίνει σε πολλά πολυκαταστήματα.

"Με το να ανοίγουν και την Κυριακή τα καταστήματα χτυπιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα και τη δημιουργία ανέργων και κοινωνικών προβλημάτων", επισήμανε. Καταλήγοντας ο επικεφαλής της ΝΑΣ δήλωσε ότι "η νομαρχία πρέπει να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων και να εκφράσει την άρνησή της στις επιδιώξεις των πολυεθνικών, που μόνο συμφορές θα φέρουν για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ