Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Φιάσκο η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου

Σε φιάσκο εξελίχθηκε τελικά η προσπάθεια της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΤΕ για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού. Με χτεσινή τους απόφαση, από κοινού οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, απορρίπτουν την πρόταση τουΔΣ του ΟΤΕ για την επιλογή του χημικού μηχανικού Σ. Νέζη και το προτρέπουν να διερευνήσει την πιθανότητα πρόσληψης του δεύτερου κατά σειρά αξιολόγησης υποψήφιου. Η υποκριτική στάση της κυβέρνησης, που, ενώ χαρακτηρίζει "άψογη, διαφανή και αξιόπιστη" τη διαδικασία επιλογής, απορρίπτει όμως τ' αποτελέσματά της, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις επιδιώξεις της και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν την απαλλάσσει από τις πολιτικές της ευθύνες.

Το γεγονός, επίσης, πως ενώ απορρίπτει τον πρώτο υποψήφιο επειδή δεν πληρεί ένα από τα απαιτούμενα προσόντα - την εμπειρία του στις τηλεπικοινωνίες - αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσληφθεί ο ελληνικής καταγωγής Καναδός Τζανετέας - Κουτσομιχάλης,ο οποίος όμως δε γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα και φέρεται να συνδέεται με πολυεθνικές εταιρίες του κλάδου, αποδεικνύει ότι το "παιχνίδι" στις πλάτες του ΟΤΕ καλά κρατεί...

Η κυβέρνηση, από το αδιέξοδο που βρίσκεται, κινδυνεύει να βρεθεί στον ολισθηρό δρόμο της γελοιοποίησης, υπογραμμίζει με δήλωσή του στο "Ρ" ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Κυριάκος Κιουλάφας.Επιπλέον, αναφέρει: "Ο τρόπος με τον οποίο διενέργησε την αξιολόγηση η ΚΑΝΤΟΡ, οδήγησε τη διαδικασία σε αδιέξοδο. Οι δε χειρισμοί που έγιναν από το ΔΣ του ΟΤΕ έχουν φέρει την κυβέρνηση σε τρομακτικά δύσκολη θέση, η οποία δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι η μόνη διέξοδος είναι η ακύρωση της αξιολόγησης που έκανε η ΚΑΝΤΟΡ, η παραίτηση και ο διορισμός στον ΟΤΕ νέας διοίκησης ευρύτερης αποδοχής".

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Δημήτρης Παπούλιας,υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο μη διορισμός του Σ. Νέζη, "οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη των τυπικών προσόντων", παραβλέποντας ουσιαστικά το γεγονός πως η πενταετής τηλεπικοινωνιακή εμπειρία θεωρούνταν από τον ίδιο το νόμο τον 2414, ως ελάχιστο απαιτούμενο προσόν για την επιλογή οποιουδήποτε υποψηφίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ