Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις των μαθητών

Συγκεντρώσεις μαθητών σήμερα στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια και στην Κέρκυρα, στις 11 π.μ.

Συνεχίζεται και δυναμώνει ο πολύμορφος αγώνας των μαθητών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Με απόφαση των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας - Πειραιά, γίνεται σήμερα, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, παμμαθητικό συλλαλητήριο και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Ανάλογη συγκέντρωση γίνεται σήμερα και στην Κέρκυρα με απόφαση των 15μελών συμβουλίων όλων των Λυκείων της πόλης, όπου πολλά Λύκεια τελούν υπό κατάληψη. Η συγκέντρωση γίνεται στις 11 π.μ. μπροστά από τα Γενικά Λύκεια και αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία. Καταλήψεις σχολείων υπάρχουν επίσης στο Λεκανοπέδιο και ιδιαίτερα στην Καλλιθέα και τη Νίκαια, στο Βόλο και το Αργος.

Οι αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών αυξάνονται διαρκώς, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97, αλλά και γενικότερα λόγω των συνολικότερων προβλημάτων και αδιεξόδων της εκπαίδευσης. Γι' αυτό και παίρνουν το δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και ολόπλευρη μόρφωση για όλους, αύξηση των δαπανών και δημοκρατία στα σχολεία. Αιχμή των διεκδικήσεων είναι να μην εφαρμοστεί ο νόμος 2525/97 και ειδικότερα τα συγκεκριμένα Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν το νέο ωρολογιακό πρόβλημα (ιδιαίτερα στα ΤΕΛ), τα νέα τεστ αξιολόγησης στην Α Λυκείου και οι επαναλαμβανόμενες εξετάσεις στη Β και Γ Λυκείου και να μην διαλυθούν τα ΤΕΛ, πράγμα που σημαίνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ελπιδοφόρο στοιχείο των μαθητικών αγώνων είναι η συγκρότηση Συντονιστικών Αγώνα σε πόλεις και γειτονιές, πράγμα που βοηθά στην καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων. Τέτοια Συντονιστικά έχουν συγκροτηθεί σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αρτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Λευκάδα, Αλεξανδρούπολη κ.α.

Πανελλαδική συνάντηση Νυχτερινών

Πανελλαδική συνάντηση όλων των 15μελών των νυχτερινών σχολείων κάθε πόλης της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας, στην πλατεία Μητροπόλεως, Αγ. Φιλοθέης 5Β, 1ος όροφος (Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων), με απόφαση του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας. Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός της δράσης όλων των μαθητών των νυχτερινών σχολείων, έτσι ώστε, μέσα από τον ενωμένο αγώνα τους, να παλέψουν για την κατάργηση του νόμου 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ