Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Επίθεση στη δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΙΝΑΠ με την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Την υπόσχεση να αναλάβει το ΚΚΕ πρωτοβουλίες για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών, κυρίως όσον αφορά το νέο ιατρικό μισθολόγιο, έδωσε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στην αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που την επισκέφτηκε. Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο για το ιατρικό μισθολόγιο αποτελεί καινούριο μέσο επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, για την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Την Αλ. Παπαρήγα συνάντησαν ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης,ο γραμματέας Στ. Τσούκαλος και ο Η. Σιώρας,μέλος του ΔΣ και της ανέπτυξαν τόσο τις θέσεις της Ενωσης για το νέο ιατρικό μισθολόγιο, όσο και την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στη Δημόσια Υγεία. Η ΕΙΝΑΠ εκτιμά ότι αν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ψηφιστεί ως έχει, τότε σε πολλές περιπτώσεις θα επιδεινώσει και τις σημερινές συνολικές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το ιατρικό μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση αποτελεί ένα καινούριο μέσο επίθεσης εναντίον της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα των νοσοκομείων. Οπως είπε, για να χτυπηθεί ο τομέας αυτός, υπέρ των ιδιωτικών μεγάλων συμφερόντων, πρέπει να χτυπηθεί και ένας από τους βασικούς παράγοντες στον τομέα αυτό, που είναι ο γιατρός.

"Εχουμε αποκαλύψει έγκαιρα - συνέχισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ - ότι πολλές φορές η κυβέρνηση με υποκριτικό τρόπο αντιμετώπισε τα θέματα διαχείρισης και λειτουργίας των νοσοκομείων και τα ζητήματα που έχουν σχέση με το ρόλο και την αποστολή του γιατρού. Εχει φροντίσει να συκοφαντήσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους λειτουργούς του, χρησιμοποιώντας ορισμένα καυτά προβλήματα που τα δημιούργησε η ίδια με την πολιτική της, με κύριο στόχο να περάσει 100% το εμπορευματικό πνεύμα στον τομέα".

Η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε ότι "οι προτάσεις που κάνει η ΕΙΝΑΠ είναι ρεαλιστικές και δίκαιες. Και γιατί εξασφαλίζουν την άνοδο των πραγματικών αμοιβών των γιατρών και γιατί με τον κλιμακωτό χαρακτήρα των προτάσεων εξασφαλίζουν να έχουν περισσότερες αυξήσεις αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η ΕΙΝΑΠ απαντά στις προσπάθειες της κυβέρνησης, που ενδιαφέρεται να έχει με το μέρος της μια μικρή ελίτ γιατρών".

Καταλήγοντας η Αλ. Παπαρήγα, είπε ότι ο αγώνας για τις μισθολογικές αυξήσεις πρέπει να συνδεθεί με την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, ο οποίος έχει κακοποιηθεί βαθύτατα τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο να χειροτερεύσει περισσότερο η κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης εξέφρασε την ανησυχία των νοσοκομειακών γιατρών όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, τον αυταρχισμό που υπάρχει μέσα στα νοσοκομεία με τους νέους θεσμούς, όπως αυτός των αρχιάτρων. Δήλωσε ότι οι γιατροί ετοιμάζονται να αγωνιστούν, έχοντας στο πλευρό τους όλες τις λαϊκές δυνάμεις, για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημοσίου συστήματος υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ