Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Βγήκαν στο δρόμο

Τα καυτά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πυροσβέστες και εμποδίζουν το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκριθεί στην κοινωνική του αποστολή, οδήγησαν την Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος να διοργανώσει χτες το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συστηματικό εμπαιγμό των πυροσβεστών από την πολιτεία.

Στην κινητοποίηση, όμως, αυτή συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, γεγονός, που αποδόθηκε στην ελλιπή ενημέρωση του προσωπικού. Ο πρόεδρος της ΠΕΥΠΣ, Κώστας Καρράς, σημείωσε, πάντως, στην ομιλία του ότι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του αγώνα είναι η ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού φορέα και η ενότητα του προσωπικού, ενώ ο οργανωτικός γραμματέας Στάθης Βιτουλαδίτης τόνισε ότι η μικρή συμμετοχή δε θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όσων αγωνίζονται.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, το μισθολόγιο που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν ικανοποιεί τον κλάδο (οι νεοπροσληφθέντες πυροσβέστες εισπράττουν καθαρό μισθό 98.000), ενώ με τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό πολλοί πυροσβέστες θα βγαίνουν στη σύνταξη στα εξήντα τους. "Ηρθε η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Οχι άλλη αφαίμαξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων", τόνισε ο Κ. Καρράς.

Ο γενικός γραμματέας, Αχιλλέας Τζιβάρας, αναφερόμενος διεξοδικά στα αιτήματα του κλάδου, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποδέσμευση των πυροσβεστικών από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις, ρόλος, που, όπως είπε, υπονομεύει την κοινωνική αποστολή και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πυροσβεστών. Κυρίαρχο αίτημα είναι, επίσης, η δημιουργία ενιαίου φορέα για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών με την ανάληψη εξ ολοκλήρου του έργου της κατάσβεσης από το ΠΣ. "Η φωτιά, είπε, δεν έχει σύνορα. Δεν μπορεί άλλοι να ασχολούνται με τις δασικές και άλλοι με αστικές πυρκαγιές. Σε καμιά χώρα του κόσμου, δεν υπάρχουν δύο φορείς και το επιχείρημα ότι οι φωτιές στα δάση είναι "ειδικές" ακούγεται αστείο".

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των πυροσβεστών εξέφρασαν οι πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδης, της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Η. Βλαχογιάννης, της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Γ. Παναγόπουλος, της Ενωσης Αστυνομικών Αττικής Π. Σπηλιόπουλος και της ΑΔΕΔΥ ο γγ Κ. Κόλλιας. Οι συνδικαλιστές στάθηκαν στην αναγκαιότητα της ενότητας και των κοινών αγώνων του προσωπικού των ΣΑ, ενώ καταδικάστηκε η απουσία του σωματείου των αξιωματικών της πυροσβεστικής. Εκ μέρους του ΚΚΕ, παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του τμήματος της ΚΕ για τα ΣΑ Γιάννης Νάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ