Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες αυθαιρεσίες στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Η επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τη Λίμνη της Βουλιαγμένης εξακολουθεί να κακοποιεί βάναυσα το μοναδικό αυτό φυσικό μνημείο, με τις ευλογίες του δημάρχου Γρ. Κασιδόκωστα. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση "Φίλοι της Λίμνης Βουλιαγμένης", παραθέτοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

Οπως καταγγέλλουν οι "Φίλοι της Λίμνης":

  • Οχι μόνο δεν κατεδαφίστηκαν τα 1.000 τ.μ. αυθαιρέτων κτισμάτων τα οποία έχουν "νομιμοποιηθεί" παράνομα από την Πολεοδομία Βουλιαγμένης και στα οποία λειτουργεί παράνομα εστιατόριο με προσωπική άδεια του δημάρχου, αλλά χτίζονται επιπλέον και νέοι αυθαίρετοι καμπινέδες προς εξυπηρέτηση του εστιατορίου!
  • Οχι μόνο δεν απομακρύνθηκε το υπάρχον πάρκινγκ αυτοκινήτων, παρόλο που όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν ζητήσει από το 1993 την άμεση απομάκρυνση, διότι δημιουργεί κινδύνους για την υδρογεωλογική ισορροπία της Λίμνης, αλλά αντίθετα ολοκληρώθηκε η εκχέρσωση δασικής έκτασης για τη δημιουργία και δεύτερου πάρκινγκ!
  • Αντί να αποκατασταθεί η φυσική βλάστηση δίπλα στη Λίμνη, αντίθετα φυτεύτηκε γκαζόν, κατάλληλο για να τοποθετηθούν τραπεζάκια εστιατορίου!

"Η σταθερή επιδίωξη της επιχείρησης εκμετάλλευσης της Λίμνης και του δημάρχου Κασιδόκωστα να επεκτείνουν το παράνομο κέντρο - τονίζει η ανακοίνωση - και οι συνεχείς καταστροφικές παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση (εκβραχισμοί, πυρκαγιά, εξέδρα μέσα στη Λίμνη κ.ά.) απειλούν το μοναδικό φυσικό μνημείο με σταδιακή ανεπανόρθωτη καταστροφή".

Τέλος, οι "Φίλοι της Λίμνης Βουλιαγμένης" ζητούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να παρέμβει αμέσως ώστε: Να κατεδαφιστούν τα νέα και παλιά αυθαίρετα. Να κλείσει το παράνομο εστιατόριο που λειτουργεί μέσα στη Λίμνη. Να απομακρυνθούν τα δύο πάρκινγκ. Να φύγει το γκαζόν και να αποκατασταθεί η βλάστηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ