Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθοδεύουν ιδιωτικοποίηση των "Τηλεφωνικών Καταλόγων"

Δεν αντέχουν ν' ακούνε αλήθειες τα αυτιά των υπευθύνων της Διεύθυνσης των "Τηλεφωνικών Καταλόγων" και καταφεύγουν για άλλη μια φορά στην τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων, και ειδικότερα εναντίον του συνδικαλιστή Παναγιώτη Κολυβά, τον οποίο κάλεσαν τρεις φορές σε απολογία με αστήρικτες "αιτιάσεις". Ταυτόχρονα εκτοξεύουν απειλές ότι θα του ρίξουν "ποινή 10 ημερών για να του σπάσει ο τσαμπουκάς" ενώ σε ανακρίσεις καλούνται και άλλοι εργαζόμενοι.

Βέβαια, ο αντιπερισπασμός αυτός δεν μπορεί να καλύψει τις ευθύνες των διοικούντων για την πτωτική πορεία της Διεύθυνσης Καταλόγων, που διαπιστώνεται στις μειωμένες πωλήσεις του 9ου κύκλου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - αποτελούν το 60% των εσόδων της - αλλά και στην κακή οργάνωση του τμήματος, στη μη προώθηση νέων προϊόντων και στην έλλειψη εξειδικευμένου και επιστημονικού προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι αποφάσεις για την πορεία της μονάδας παίρνονται από αναρμόδιους, και μάλιστα σε λάθος κατεύθυνση, γεγονός που μεγιστοποιεί τον κίνδυνο να αναλάβουν τις πωλήσεις ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες καραδοκούν, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις στον ΟΤΕ. Επισημαίνουν ακόμα ότι ο ακριβοπληρωμένος τεχνικός σύμβουλος (VOLT), εξάντλησε τις "επαναστατικές του προτάσεις" στην κατανομή των χώρων του προς εκμίσθωση κτιρίου. Κτίριο που αμφισβητείται η καταλληλότητά του, τη στιγμή ιδίως που ο ΟΤΕ έχει διαθέσιμα κτίρια, ενώ ιδιωτική εταιρία έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Η μεγάλη του"προσφορά" - λένε - φαίνεται και στην υψηλού κόστους εκπαίδευση του προσωπικού, όπου όλα τα εγχειρίδια είναι στα αγγλικά, ενώ για τους εκπαιδευόμενους δεν υπάρχει ούτε καν σύστημα ταυτόχρονης μετάφρασης.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούν τα συνδικάτα να πάρουν θέση και να αντιδράσουν στην επερχόμενη και μεθοδευμένη "κατάρρευση" της Διεύθυνσης Τηλεφωνικών Καταλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ