Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν αρκετές αμαξοστοιχίες στη χώρα. Την απεργία κήρυξαν όλες οι εργατικές ενώσεις για όλες τις περιοχές της Ιταλίας, εκτός από το Λάζιο, και απαιτούν, μεταξύ άλλων, τη λήψη ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας και μεγαλύτερη σταθερότητα σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Εκρηξη φυσικού αερίου στη Βορειοανατολική Ισπανία είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί τετραώροφη πολυκατοικία και να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και 15 να τραυματιστούν, οι 3 σε κρίσιμη κατάσταση. Η έκρηξη έγινε τη στιγμή που εργάτες προσπαθούσαν να διορθώσουν μια διαρροή στην πόλη Σάντα Κολόμα ντε Γκραμένετ.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Αφγανιστάν Φρανσέσκ Βεντρέλ άσκησε εκ νέου χτες πιέσεις στην Ολλανδία για την αποστολή 1.400 ανδρών στο Νότιο Αφγανιστάν «το συντομότερο».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Αλλοι τουλάχιστον 12 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από το κρύο στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας. Ο συνολικός απολογισμός από την κακοκαιρία στην Ινδία - και ειδικά στις φτωχότερες περιοχές της - έφθασε, έτσι, τα 181 θύματα!

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε χτες σε 7ετή κάθειρξη τον Λοκμάν Αμίν Μοχάμεντ, Κούρδο του Ιράκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τεχνική υποστήριξη και χρηματοδότηση της ισλαμικής «τρομοκρατικής» οργάνωσης «Ανσάρ αλ-Ισλάμ» στο Ιράκ. Η δίκη αυτή είναι η πρώτη που διεξάγεται στη Γερμανία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Η Γερμανία επέκτεινε τον αντιτρομοκρατικό νόμο από τις γερμανικές στις διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη.

ΜΟΣΧΑ.-- Ενας νεαρός άνδρας κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και ουρλιάζοντας «Χάιλ Χίτλερ» όρμησε σε συναγωγή της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου τραυμάτισε οκτώ άτομα την Τετάρτη, όπως έγινε γνωστό χτες από τις αρχές. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας υπήκοος ΗΠΑ, ένας του Ισραήλ και ένας του Τατζικιστάν. Οι ρατσιστικές επιθέσεις πολλαπλασιάστηκαν στη Ρωσία μετά το 1991...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ