Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν μπορούσε να στηριχτεί η αυταρχική δίωξη

Αθωώθηκε η διευθύντρια από το ΑΠΥΣΔΕ

Αθωώθηκε τελικά, από το Ανώτερο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ), η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Νικολέττα Στεργιοπούλου, που είχε παραπεμφθεί από το υπουργείο Παιδείας με βάση τον αντιδημοκρατικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, με την πρόταση να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της διευθύντριας.

Η βασική κατηγορία του υπουργείου για τη δίωξη της διευθύντριας ήταν ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει εντολή της προϊστάμενης αρχής (συγκεκριμένα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Α. Καραμάνου) να εγγράψει στο σχολείο δύο μαθήτριες, εκτός της νόμιμης διαδικασίας (κλήρωση), για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους. Η επιμονή του υπουργείου Παιδείας να «εξυπηρετήσει» τις συγκεκριμένες μαθήτριες, έφτασε μέχρι την αυταρχική δίωξη της διευθύντριας, που αρνήθηκε να εφαρμόσει την παράνομη εντολή.

Από την πρώτη στιγμή, καθηγητές, γονείς και μαθητές του σχολείου στάθηκαν στο πλευρό της διευθύντριας και παράλληλα, από κοινού με το ΠΑΜΕ και με μαζικού φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος της περιοχής προχώρησαν σε συνεχείς κινητοποιήσεις, απαιτώντας την παύση της αυταρχικής δίωξης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΑΠΥΣΔΕ ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Γενάρη και η απόφαση βγήκε αργά του βράδυ της Πέμπτης 12 Γενάρη, αφού από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η διευθύντρια κατέρρευσαν μία προς μία οι «κατηγορίες» του υπουργείου Παιδείας. Ετσι, η γνωμοδοτική (προς την υπουργό Παιδείας) απόφαση κι αυτού ακόμα του ΑΠΥΣΔΕ, ήταν κατά πλειοψηφία αθωωτική για τη διευθύντρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ