Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό αντίο στο σ. Γιάννη Βαρτζάκη

Στο τελευταίο του ταξίδι, στο νεκροταφείο της Βούλας, συνόδευσαν και αποχαιρέτισαν, χτες, τον μόλις 53 χρονών Γιάννη Βαρτζάκη, πλήθος συντρόφων και συναδέλφων του.

Ο Γ. Βαρτζάκης, από τα πρώτα του νεανικά βήματα συνειδητοποίησε την αναγκαιότητα της οργανωμένης δράσης και του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση με την ενεργό συμμετοχή του στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη συνέχεια, το 1977, εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ όπου και παρέμεινε ακλόνητος ακόμα και στην πιο κρίσιμη κομματική περίοδο.

Θύμα επαγγελματικής ασθένειας, που προκλήθηκε από τις συνθήκες εργασίας, έδινε τα τελευταία δύο χρόνια άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Εκ μέρους των συντρόφων και συναδέλφων του τον τελευταίο αποχαιρετισμό απηύθυνε ο Σάββας Τσιμπόγλου, στέλεχος της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι συνάδελφοι Μηχανικοί αναγνώρισαν και τίμησαν τους αγώνες σου δεκαετίες τώρα, με τη συνεχή ανάδειξή σου ως μέλος της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ. Παλικαρίσια στάθηκες σε όλες τις δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής σου, ακόμα και στην πιο σκληρή, την περίοδο της ασθένειάς σου. Ολη η πορεία σου είναι φωτεινό παράδειγμα για κάθε νέο σύντροφο, νέο μηχανικό και ναυτεργάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ