Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καμιά συμφωνία

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξή μας δέχεται χτυπήματα από έμμισθους "πληροφοριοδότες", οι οποίοι δίνουν πλαστές πληροφορίες στον Τύπο, για να εξυπηρετήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια συκοφαντώντας την ΕΣΑΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης, απαντώντας έτσι στα σχετικά δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν στον χτεσινό τοπικό Τύπο και κάνουν λόγο για «ανίερες συμμαχίες» μεταξύ ΕΣΑΚ και ΔΑΚΕ για το προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Για του λόγου το αληθές να αναφέρουμε πως στην πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του προεδρείου, η ΕΣΑΚ πρότεινε συγκρότηση σε αντιπροσωπευτική βάση, σημειώνοντας πως η κάθε παράταξη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που τις στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές. Χτες βράδυ θα συνεδρίαζε εκ νέου το ΔΣ και η ΕΣΑΚ, που αναδείχτηκε σε 2η δύναμη μέσα από τις πρόσφατες εκλογές, θα προσερχόταν με την ίδια ξεκάθαρη θέση.

Τα όποια δημοσιεύματα, επομένως, στόχο έχουν τη συκοφάντηση της παράταξης και την υπονόμευση της θέσης της στη συνείδηση των εργαζομένων. Κυρίως επειδή η ΕΣΑΚ δε συναινεί στις επιλογές της κυβέρνησης και της διοίκησης Δήμου. Σε αντίθεση με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, που προσπαθούν καθημερινά να εκτονώσουν τους αγώνες των εργαζομένων έτσι ώστε να περάσει ακέραια η πολιτική της ΟΝΕ και του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας της ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρεται: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα των ψεύτικων διλημμάτων περί "δημοκρατικών δυνάμεων" και "ανίερων συμμαχιών". Εμείς δίνουμε τον αγώνα καθημερινά στους χώρους δουλιάς, σε αντίθεση με τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Εκεί θα κριθούμε όλοι μας, όπως κριθήκαμε και στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου, όπου οι εργαζόμενοι μας ανέδειξαν σε 2η δύναμη.

Συμφωνίες με παρατάξεις όπως η ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΕΝΙΑΙΟ, που έχουμε τεράστιες διαφορές στον προσανατολισμό, το χαρακτήρα και τους στόχους του Συλλόγου, ούτε κάναμε και ούτε πρόκειται να κάνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ