Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Καταγγελίες και για απαγωγές!

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Λάρισας, ύστερα από τη σύλληψη ενός 30χρονου αθιγγάνου που φέρεται να εμπλέκεται σ' αυτή. Ο 30χρονος, είχε συλληφθεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Οπως έγινε γνωστό, δάνειζε χρήματα σε επιχειρηματίες με τόκο 10% και απαιτούσε εκβιαστικά κάθε μήνα την αποπληρωμή του ποσού.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ερευνώνται ακόμα καταγγελίες για απαγωγές και ομηρία επιχειρηματιών της Λάρισας, που τους κρατούσαν σε σπίτια οι τοκογλύφοι και τους απελευθέρωναν μόλις εξοφλούσαν το χρέος τους. Καθημερινά, δε, πληθαίνουν οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα του κυκλώματος και προσέρχονται στην Αστυνομική Διεύθυνση και κάνουν σχετικές καταγγελίες που βρίσκονται υπό διερεύνηση και αξιολογούνται από τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες έχουν χάσει τεράστια ποσά, από 50.000, 60.000 και 100.000 ευρώ μέχρι και 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας στα χρονικά της Λάρισας. Το θέμα απασχολεί και τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων - πρώην ΣΔΟΕ - που θα εξετάσει πολλά φορολογικά ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με τις δραστηριότητες του 30χρονου και συγγενών του. Τα στοιχεία που βρήκε, μέχρι στιγμής και κατέσχεσε η αστυνομία σε έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του, είναι επιταγές τραπεζών, συναλλαγματικές και αποδείξεις πληρωμών τραπεζών τρίτων προσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ