Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «σιγοντάρουν» την κερδοφορία του κεφαλαίου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που παραχωρεί τα δημόσια έργα υποδομής στο ιδιωτικό κεφάλαιο και σιγοντάρει την κερδοφορία του από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με αφορμή την αύξηση των ήδη υψηλών διοδίων κατά 5% της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και κατά 8% της Αττικής Οδού.

«Οι κατασκευαστικές εταιρίες διέθεσαν λιγότερο από το 10% της χρηματοδότησης και παρ' όλα αυτά με τη μέθοδο της παραχώρησης και της δήθεν αυτοχρηματοδότησης τους δόθηκε το δικαίωμα να επιβάλουν διόδια για δεκάδες χρόνια και να τα αναπροσαρμόζουν όποτε και όσο θέλουν», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Στην απουσία σχεδιασμού και υλοποίησης από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις των έργων εκείνων που θα εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και θα περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, ύδρευση, αποχέτευση, αντισεισμική θωράκιση, δασοπροστασία κ.ά. - αναφέρεται στη συνέχεια η ανακοίνωση - και σημειώνει ότι λαός πληρώνει και ξαναπληρώνει και ζημιωμένος βγαίνει.

«Ετσι επιβεβαιώνεται - προσθέτει - η θέση του ΚΚΕ ότι τα έργα με "συμβάσεις παραχώρησης" όπως και οι περιβόητες "συμπράξεις" Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που προωθούνται στα μικρότερα έργα με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποχρεώνουν το λαό να πληρώνει για την κατασκευή και για τη χρήση τους, ενώ δημιουργούν συνθήκες μεγαλύτερης κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο».

Η ΕΠ/ΒΔΕ του ΚΚΕ, αφού καλεί το λαό να εγκαταλείψει μαζικά τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να συμπαραταχτεί με το ΚΚΕ στη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, καταλήγει: «Πολλοί Δήμαρχοι και Νομάρχες αβαντάρουν και υποστηρίζουν τη συνεχή φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων με αφορμή την κατασκευή κάποιων έργων. Είναι λοιπόν οι δημοτικές εκλογές μια μεγάλη ευκαιρία, μια σημαντική μάχη, για να αποδοκιμαστούν τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να υποστηριχτούν μαχητικά και μαζικά τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συνεργασίας που θα συμμετέχει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ