Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Σε εξέλιξη η κρίση...

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.--

Συνεχίστηκαν χτες για τέταρτη μέρα οι ενορχηστρωμένες (απ' τον «πρόεδρο» της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο) διαδηλώσεις και επιθέσεις νεαρών μελών της νεολαιίστικης οργάνωσης (του κόμματος του προέδρου) «Νεαροί Πατριώτες» σε δυνάμεις του ΟΗΕ στο Αμπιτζάν. Χτες, δυνάμεις κυανοκράνων αναγκάστηκαν να καταστείλουν με δακρυγόνα την επίθεση μερικών εκατοντάδων νεαρών με βόμβες μολότοφ στο στρατηγείο της αποστολής του ΟΗΕ στο Αμπιτζάν.

Μάλιστα, ο Μπλε Γκουντ, επικεφαλής της οργάνωσης «Νεαροί Πατριώτες», κωφεύοντας σε προχτεσινοβραδινή λεκτική παρότρυνση του προέδρου Γκμπάγκμπο να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, ζήτησε απ' τους υποστηριχτές του να βγουν στους δρόμους και να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις κατά των κυανοκράνων και των Γάλλων στρατιωτών που βρίσκονται στην Ακτή Ελεφαντοστού τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Η Γαλλία, πάντως, επιχειρεί να κινητοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιδιώκοντας την έκδοση προειδοποίησης για την επιβολή κυρώσεων, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποστολή 80 ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Ακτή Ελεφαντοστού μέσα στα επόμενα 24ωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ