Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στην ημερήσια αντεργατική διάταξη

Για «ωρολογιακή βόμβα» που θα εκραγεί από στιγμή σε στιγμή, μίλησε χτες ο Γ. Αλογοσκούφης, στα πλαίσια της κλιμακούμενης επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου κατά των λαϊκών δικαιωμάτων

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και στο φόντο της απόλυτης συναίνεσης που έχουν διαμορφώσει από κοινού το ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης - ΣΕΒ - συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η κυβέρνηση αναθερμαίνει και το ζήτημα του Ασφαλιστικού, ολοκληρώνοντας το βαθιά αντιδραστικό σκηνικό που στήνεται στις πλάτες των εργαζομένων.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε χτες η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πολίτες για το μέλλον», με θέμα «Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το 2006», ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι «χωρίς μεταρρυθμίσεις το Ασφαλιστικό είναι μια ωρολογιακή βόμβα που όλοι περιμένουμε να εκραγεί κάποια στιγμή. Σε 10 χρόνια, σε 15 χρόνια, σε 20 χρόνια, κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή». Και προετοιμάζοντας το έδαφος, πρόσθεσε με νόημα πως «αν δεν πάρουμε έγκαιρα τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να αφοπλίσουμε αυτή την ωρολογιακή βόμβα και να μετατρέψουμε το Ασφαλιστικό από ωρολογιακή βόμβα σε μια ευκαιρία για τη χώρα, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν ο διάλογος να προχωρήσει μέσα στο 2006».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να διευκρινίσει πως μέχρι το τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση δε θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά θα προωθήσει τον «κοινωνικό διάλογο», προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση όλων για το συγκεκριμένο θέμα... Στην τοποθέτησή του ο υπουργός ταυτίστηκε στην ουσία πλήρως με τις θέσεις του ΣΕΒ και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι στις κάθε φορά αναφορές τους για το Ασφαλιστικό της Ελλάδας, κατέφευγαν στη μαύρη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Τις προηγούμενες μέρες, το υπουργείο Οικονομίας έκανε γνωστές βασικές παραμέτρους του νομοσχεδίου για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία παραδίδεται σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ συνεδρίασε και η διυπουργική «Συμπράξεων», η οποία αποφάσισε να παραδώσει σε ιδιώτες ένα ευρύ φάσμα έργων υποδομής και υπηρεσιών του Δημοσίου. Τέλος, την προώθηση θεμάτων που αφορούν στην αντιασφαλιστική ρύθμιση των τραπεζών, συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης Γ. Αλογοσκούφης και Π. Παναγιωτόπουλος σε συνάντηση που είχαν χτες το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ