Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανθρώπινο ωράριο, ανθρώπινη δουλιά!

Το υποκατάστημα της Γιούρομπανκ στο εμπορικό κέντρο του Λάτση απέκλεισαν χτες εργαζόμενοι της πόλης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
«Ανθρώπινο ωράριο, ανθρώπινη δουλιά, όχι άλλα κέρδη για τ' αφεντικά», διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και χθες το απόγευμα απέκλεισαν το κατάστημα της Γιούρομπανκ στο εμπορικό κέντρο «ΚΟΣΜΟΣ» στη Θεσσαλονίκη.

Εργαζόμενοι στις τράπεζες, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, με μια φωνή, κατήγγειλαν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με τους νόμους για την απελευθέρωση του ωραρίου και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στρώνουν το δρόμο στο εμπορικό και τραπεζικό κεφάλαιο για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και αύξηση της κερδοφορίας του.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. το κατάστημα της Γιούρομπανκ, που λειτουργεί όλη τη μέρα στο εμπορικό κέντρο, στο όνομα δήθεν της εξυπηρέτησης των πελατών. Κατήγγειλαν την τράπεζα για τη διεύρυνση του ωραρίου, τη στάση του εργοδοτικού σωματείου που συμφώνησε στη λειτουργία του καταστήματος τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ, που βάζουν πλάτη για να περάσει η διεύρυνση του ωραρίου και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μαχητικά και μαζικά, πάτησαν πόδι στο «γκέτο πολυτελείας» που έχει στήσει ο Λάτσης για τους εργαζόμενους και αποκάλυψαν το αποκρουστικό πρόσωπο, που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει η εργοδοσία, απαγορεύοντας την είσοδο στα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτορεπόρτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ