Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Απαράδεκτη πράξη τρομοκράτησης

Βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν στη Βουλή το περιστατικό της 23ης Γενάρη, όταν δύο αστυνομικοί με σκυλιά εισέβαλαν στο κτίριο

Κατά τη διάρκεια μαθήματος στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), στις 23 Γενάρη, έγινε έλεγχος από δύο άνδρες με σκυλιά (!) που εισέβαλαν στο κτίριο. Ο έλεγχος έγινε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να δώσουν λόγο σε κανέναν.

Το παραπάνω απίστευτο γεγονός φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου. Τονίζεται πως «το περιστατικό, που μόνο σαν πράξη τρομοκρατίας μπορεί να ερμηνευτεί, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση ναυτεργατών και σπουδαστών». Την επόμενη μέρα, οι μαθητές «απείχαν από τα μαθήματά τους και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΕΝ, χωρίς όμως να πάρουν πειστικές απαντήσεις. Μάλιστα, προς στιγμήν, ο εκπρόσωπος του ΥΕΝ «επικαλέστηκε έλεγχο για βόμβα (!), δικαιολογία που κατέρρευσε, αφού κανείς απ' όσους βρίσκονταν στο κτίριο δεν ειδοποιήθηκε για κάτι τέτοιο».

Στην Ερώτηση σημειώνεται πως «όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα οι μαθητές και οι ναυτεργάτες έχουν αναπτύξει την αγωνιστική τους αντίσταση ενάντια στις υπονομευτικές μεθοδεύσεις του ΥΕΝ για την προώθηση των σχεδίων του να παραδώσει τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση σε ιδιώτες». Φαίνεται όμως - τονίζεται στη συνέχεια - «ότι η κυβέρνηση καταφεύγει ακόμα και στην τρομοκρατία, προκειμένου να αποκρούσει τους αγώνες που αναπτύσσονται για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους».

Με βάση τα παραπάνω, η Ε. Παντελάκη και η Β. Νικολαΐδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «ποια ιδιότητα είχαν οι άνδρες με πολιτικά που εισέβαλαν στις 23 Γενάρη με σκυλιά στο ΚΕΣΕΝ, ποιου φορέα και προσώπου εντολές εκτελούσαν και για ποιο λόγο βρέθηκαν εκεί;». Επίσης ρωτούν «με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να αποδώσει ευθύνες και να αναλάβει τις δικές της;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ