Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Δεκανίκι των εργοδοτών η Δημοτική Αρχή

Σπεύδει να απλώσει «χείρα βοηθείας» στους εργολάβους της «Ζώνης», που βρίσκονται στριμωγμένοι από τον πολυήμερο αγώνα των μεταλλεργατών

Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει και αυτή την κινητοποίηση των μεταλλεργατών της Ζώνης έχει κολλήσει στον τοίχο την εργοδοσία (φωτ. από παλιότερη συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης)
Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει και αυτή την κινητοποίηση των μεταλλεργατών της Ζώνης έχει κολλήσει στον τοίχο την εργοδοσία (φωτ. από παλιότερη συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης)
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και στους κατοίκους της πόλης, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα, απευθύνουν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Σκοπός της κινητοποίησης είναι να δώσουν δυναμική απάντηση στην απόφαση του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκου, ο οποίος, σε συνεργασία με την Ενωση Εργοδοτών, έχει καλέσει την ίδια μέρα, στις 1.30 μ.μ., σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, καλώντας υπουργούς, κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση και αγνοώντας προκλητικά τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η σύσκεψη αυτή δε γίνεται μια τυχαία χρονική στιγμή, αλλά την ώρα που κορυφώνεται ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2006. Αποτελεί συνέχεια παρόμοιων συσκέψεων που διοργανώνονται δήθεν με την πρωτοβουλία φορέων της πόλης και στην πραγματικότητα υποκινούνται από τις εργοδοτικές ενώσεις της Ζώνης, σε μια προσπάθεια να βρουν συμμάχους, καθώς βρίσκονται στριμωγμένες στον τοίχο από τον αποφασιστικό αγώνα των μεταλλεργατών.

Πρωταγωνιστής σ' αυτή την επιχείρηση είναι και ο δήμαρχος του Περάματος, τη στάση του οποίου καταγγέλλουν τα σωματεία σημειώνοντας ότι «ενώ προεκλογικά υποσχόταν αγώνες για την ανάπτυξη της Ζώνης, σήμερα ταυτίζεται πλήρως με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, που υποσκάπτει την ανάπτυξή της (όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ). Τρία χρόνια λάμπει διά της απουσίας του από όλους τους αγώνες των εργαζομένων για έργα υποδομής με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης και για άσκηση πολιτικής που θα φέρει καράβια στο Πέραμα και τώρα εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών απέναντι στον άνεργο Περαματιώτη».

«Πρέπει, καταλήγει η ανακοίνωση, όλοι να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτή την αχαρακτήριστη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Η θέση της οφείλει να είναι στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων που δίνουν μεγάλη μάχη για να τα φέρουν βόλτα και όχι να παίρνει τη θέση των εργοδοτών που με "λοκ-άουτ" κλείνουν τις επιχειρήσεις προσπαθώντας να κατεδαφίσουν τα εργασιακά δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι θα επιβάλουν το δίκιο τους

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η αγωνιστική δημοτική παράταξη «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη». Μιλώντας στο «Ρ» ο Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της παράταξης και μπροστάρης στους αγώνες, όλα τα χρόνια που ήταν δήμαρχος Περάματος, για την ανάπτυξη αυτής της μοναδικής παραγωγικής δραστηριότητας της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του σημερινού δημάρχου. «Εμείς, επισήμανε, είμαστε υπέρ της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που θα επιβάλλει το κίνημα των εργαζομένων και των φορέων του Περάματος. Ενα κίνημα που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης και θα επιβάλλει στην κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της ενάντια στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επί πολλά χρόνια απαγορεύει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της δραστηριότητας», σημείωσε, τονίζοντας πως το Πέραμα προσβλέπει στην ανάπτυξη της Ζώνης, η οποία θα πολεμήσει την ανεργία που βασανίζει τους κατοίκους της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς τα σωματεία της Ζώνης (2006-06-21 00:00:00.0)
Απλήρωτοι και όμηροι οι εργαζόμενοι (2006-02-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα (2000-06-16 00:00:00.0)
Αγωνιστικός πυρετός (2000-06-15 00:00:00.0)
Σε συναγερμό Ζώνη - Πέραμα (1996-05-29 00:00:00.0)
Μετά το Πάσχα τα νεότερα... (1996-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ