Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ
Επιφυλακή για κρούσμα στην κατεχόμενη Κύπρο

Οσον αφορά στον εντοπισμό κρούσματος γρίπης των πτηνών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ ανέφερε ότι την Κυριακή μετέβησαν εκεί δύο Γερμανοί εμπειρογνώμονες της ΕΕ για τη διερεύνηση της έκτασης της μόλυνσης από το θανατηφόρο ιό H5N1 στην περιοχή.

Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες θα παραμείνουν στο νησί έως την 1η του Φλεβάρη και συμμετέχουν σε συναντήσεις με Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους εμπειρογνώμονες. Από τις 13 έως τις 17 του Φλεβάρη προγραμματίστηκε ακόμα μία επίσκεψη εμπειρογνωμόνων για να εξετάσουν τις εξελίξεις.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα 8,5 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην Τουρκία ως προενταξιακή ενίσχυση, θα εκταμιευτούν έως το Μάρτη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της γρίπης των πτηνών.

Ο Γ. Κωνσταντόπουλος, υφυπουργός Υγείας της Ελλάδας, είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με το αντίστοιχο υπουργείο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι ακολουθείται κοινό σχέδιο δράσης κατά της γρίπης των πτηνών.

Εκκληση στις υπηρεσίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την άμεση αποστολή βοήθειας στις προσπάθειες ελέγχου και αντιμετώπισης κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στο Βόρειο Ιράκ, που εξακριβώθηκαν χτες, απηύθυναν αξιωματούχοι της περιοχής μετά την εξακρίβωση πως η αιτία θανάτου (στις 17/1) μίας 15χρονης απ' την πόλη Ρανίγια (κοντά στα σύνορα με την Τουρκία) ήταν ο ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών. Ανακοινώθηκε επίσης η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε δείγματα ακόμη 14-30 ατόμων που νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες βδομάδες σε νοσοκομεία του Βόρειου Ιράκ με ύποπτα συμπτώματα. Τέλος, άρχισε η θανάτωση πουλερικών (οικόσιτων και μη) για προληπτικούς λόγους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ