Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Προκλητικό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Απαντώντας σε Ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, δίνει άλλοθι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού

Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου, σχετικά με τη ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου από τις ΗΠΑ για την κατάπνιξη της αντίστασης στη Φαλούτζα το 2004, δεν είναι παρά η κάλυψη των εγκλημάτων και του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της πολιτικής των ΗΠΑ, που βάζουν στο στόχαστρο άμαχους λαούς για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά - οικονομικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Στην Ερώτησή της, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αφού είχε επισημάνει τα φριχτά αποτελέσματα των όπλων αυτών στον άνθρωπο, τα οποία μάλιστα χρησιμοποιούνται παρά τις αποφάσεις της Συνθήκης της Γενεύης, ζητούσε από το Συμβούλιο «να καταδικάσει την απάνθρωπη αυτή ενέργεια των ΗΠΑ, που δε διέψευσαν τη χρήση αυτού του όπλου» και να παρέμβει ώστε να σταματήσει η χρήση του.

Το Συμβούλιο δίνει άλλοθι στις ΗΠΑ, συναινώντας έτσι ουσιαστικά στην εγκληματική και βάρβαρη πολιτική τους, καθώς παρουσιάζει ως δικαιολογία το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει το τρίτο πρωτόκολλο της Σύμβασης του ΟΗΕ, το οποίο απαγορεύει τη χρήση εμπρηστικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των λευκών βομβών φωσφόρου, σε τοποθεσίες όπου υπάρχει άμαχος πληθυσμός.

Αντί να καταδικάζει αυτή την πολιτική που κάνει τον άμαχο πληθυσμό των χωρών που πλήττονται από ιμπεριαλιστικά χτυπήματα πειραματόζωα σε «εργαστήρια - νεκροταφεία», αναφέρεται υποκριτικά στη σημασία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τη μη διάδοση, αφοπλισμό και έλεγχο των όπλων, γεγονός που δίνει ακόμα ένα νέο άλλοθι για επεμβάσεις σε ακόμα περισσότερες χώρες για τον έλεγχο νέων αγορών.

Οι ισχυρισμοί του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τήρηση πολιτικής αφοπλισμού και μη διάδοσης χημικών όπλων, καθώς και η τακτική δήθεν "νουθεσιών" προς τις ΗΠΑ για την υιοθέτηση τέτοιας πολιτικής, μόνο υποκριτικοί και προκλητικοί μπορούν να χαρακτηριστούν. Επανειλημμένα έχουν δείξει στο παρελθόν την αγαστή συνεργασία τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και όταν επανειλημμένα η ΕΕ έχει ταχθεί έμπρακτα στο πλευρό των ΗΠΑ, συμμετέχοντας με στρατούς κατοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια στους λαούς.

Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ. Μόνη λύση είναι ο κοινός αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τα στηρίζουν, που μπρος στο κέρδος καταστρέφουν χώρες, υποδουλώνουν λαούς, καίνε ανθρώπους, όπως έγινε στη Φαλούτζα και στο Αφγανιστάν, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και καταπατώντας θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, αυτόν πρέπει να ανατρέψουν οι λαοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ