Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.- Η ιαπωνική εταιρία παραγωγής φωτογραφικών ειδών «Φούτζιφιλμ» ανακοίνωσε χτες τη σταδιακή απόλυση (έως το Σεπτέμβρη του '06) περίπου 5.000 εργαζομένων, επικαλούμενη περιορισμό των καθαρών κερδών κατά 18%.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.- Νοτιοαφρικανικό δικαστήριο αποφάσισε χτες την καταβολή ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 5.500.000 δολαρίων από τον μεγαλοεπιχειρηματία Σαμπίρ Σαΐκ, που έχει καταδικαστεί σε 15ετή ποινή κάθειρξης για διαφθορά, απάτη και δωροληψία. Οι σχέσεις του Σαμπίρ Σαΐκ με τον Νοτιοαφρικανό πρώην αντιπρόεδρο Τζέικομπ Τζούμα έγιναν αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών και κατηγοριών περί διαφθοράς. Γεγονός που οδήγησε (Ιούνης '05) τον Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο Τάμπο Μπέκι να παύσει τον Τζέικομπ Τζούμα από τα καθήκοντά του μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, που έχει διχάσει τους Νοτιοαφρικανούς...

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Υπουργοί της κυβέρνησης του Κενυάτη Προέδρου Μουάι Κιμπάκι, που εκλέχτηκε κάνοντας σθεναρή εκστρατεία κατά της «διαφθοράς», ξόδεψαν από το Γενάρη του 2003 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2004 πάνω από 10 εκατ. δολάρια για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων ΙΧ και σκαφών αναψυχής, υποστηρίζει έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας» και της Κενυατικής Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοσιοποίηση πληροφοριών για την αρπαγή υπέρογκου δημόσιου χρήματος από εταιρίες - «φαντάσματα», στις οποίες φέρεται πως συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κένυας και οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας...

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχεδίαζαν χτες το απόγευμα έξω από το κεντρικό κτίριο της «Ενεργειακής Εταιρίας Κοσσόβου» Σέρβοι και Αλβανοί του προτεκτοράτου, με αφορμή τις πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

ΕΛΣΙΝΚΙ.- Η Τάρχα Χάλονεν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Φινλανδίας την περασμένη Κυριακή για δεύτερη φορά με το 51,8% των ψήφων, νικώντας τον αντίπαλό της Σαουλί Νιινίστ του Συντηρητικού Κόμματος που έλαβε το 48,2%. Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 77,1%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ