Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Σύσκεψη για συμβάσεις - απολύσεις

Αύριο, στις 6.30 μ.μ.

«Δεν έχουν μόνο οι εργοδότες δύναμη. Δύναμη έχουμε κι εμείς και μάλιστα μεγάλη. Οταν είμαστε όλοι μια γροθιά, συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικάτο, τότε αποχτάμε τεράστια δύναμη». Τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα παραπάνω, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», καλεί τους μεταλλεργάτες σε σύσκεψη για τις συμβάσεις και τις απολύσεις που μαστίζουν τον κλάδο. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του συνδικάτου (Γ' Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος).

«Πάρε μέρος, πες τη γνώμη σου, σύμβαλε στην προσπάθεια να κατακτήσουμε μεροκάματο ικανό να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας...», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα. «Η συμμετοχή σου συνάδελφε, η συμμετοχή των χιλιάδων μεταλλεργατών είναι αυτή που κρίνει αν θα πάρουμε καλύτερο μεροκάματο, ή αν θα μας τα πάρουν όλα».

Αντίπαλος κάθε μεταλλεργάτη δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που ασκεί όλο και πιο άγρια αντεργατική πολιτική. Είναι και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Εκείνες οι δυνάμεις που στην ηγεσία της ΓΣΕΕ διεκδικούν «αύξηση» του μεροκάματου κατά 1,5 ευρώ και σαν ηγεσία της ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου) παραιτούνται από κάθε αγώνα, υπογράφουν συμβάσεις για εξευτελιστικά μεροκάματα, σημειώνει το συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ