Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ «ΓΙΟΥΛΑ» - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Στο δρόμο άλλοι 200 εργαζόμενοι

Μεταφέρει την παραγωγή στην Ουγγαρία

Τους 200 εργαζόμενους του εργοστασίου υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ» (πρώην «ΚΡΟΝΟΣ») στην Ελευσίνα, χτύπησε αυτή τη φορά η «ανταγωνιστικότητα» του μεγάλου κεφαλαίου. Χτες το μεσημέρι, ο Ομιλος «ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ» ανακοίνωσε ότι προχωρά στο οριστικό κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας στην Ελευσίνα, για να ανοίξει νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι, η εργοδοσία καλεί σήμερα, στη 1μ.μ., το σωματείο των εργαζομένων να διαπραγματευτεί μαζί τους όρους των απολύσεων.

Οσον αφορά τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η εργοδοσία, δεν είναι παρά τα γνωστά φιλολογήματα του μεγάλου κεφαλαίου: «Αφ' ενός το επενδυτικό περιβάλλον και αφετέρου ο ανταγωνισμός από χώρες ιδιαίτερα χαμηλού κόστους δεν έδιναν ούτε δίνουν ελπίδες, ή προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον...», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση, στην οποία περιορίστηκε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας καθώς, σε ανακοίνωσή της, το μόνο που βρήκε να ...«ψελλίσει» ήταν ότι η επιχείρηση δεν προχώρησε πρώτα σε ...διάλογο!

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ σήμαναν συναγερμό. Σε χτεσινή, προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με βασικό θέμα την πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, επισήμαναν την αναγκαιότητα να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους του «ΓΙΟΥΛΑ», να παλέψουν με νύχια και με δόντια, για να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Αλλά και να καλέσουν τους εργαζόμενους ν' αγωνιστούν ενάντια και στις λογικές της πλειοψηφίας του ΕΚ, ν' απορρίψουν τον αποπροσανατολιστικό δρόμο, στον οποίο τους οδηγεί.

Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις καθόρισαν το πρόγραμμα δράσης για την οργάνωση του αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ώρα που εκδηλώνεται οργανωμένη επίθεση από κυβέρνηση και εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ