Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 16 & 17 ΦΛΕΒΑΡΗ
Από καράβι σε καράβι το μήνυμα του ξεσηκωμού

Πλατιά σύσκεψη αύριο για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης

Με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στα λιμάνια και τα καράβια, τα μέλη των ταξικών δυνάμεων μεταφέρουν από καράβι σε καράβι το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, καλώντας τους εργάτες της θάλασσας να πάρουν μαζικά μέρος στην 48ωρη πανναυτεργατική απεργία στις 16 και 17 Φλεβάρη. Να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Να διεκδικήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που πρόσφατα κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και με το οποίο επιχειρεί να κατεδαφίσει μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις των ναυτεργατών και να ικανοποιήσει στρατηγικές αξιώσεις των εφοπλιστών.

Τα πρώτα μηνύματα από την ανταπόκριση των ναυτεργατών στο κάλεσμα του απεργιακού ξεσηκωμού, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μέσα από τις περιοδείες, οι ναυτεργάτες ενημερώνονται διεξοδικά για τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους, ενωμένοι και με τον αγώνα τους, να δώσουν ισχυρή απάντηση στην πολιτική της ΝΔ και να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και τα αντεργατικά - φιλοεφοπλιστικά της σχέδια. Αξιοποιώντας την πείρα τους, οι ναυτεργάτες μπορούν και πρέπει να δουν πιο καθαρά ότι η ΝΔ ακολουθεί πιστά τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί απαρέγκλιτα τις εντολές της ΕΕ και καταστρώνει νέα επίθεση στους εργαζόμενους της θάλασσας, στους σπουδαστές, στους επιβάτες και τους νησιώτες.

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση, πέρα από τις καθημερινές περιοδείες στις οποίες συμμετέχουν τα στελέχη της, καλεί σε πλατιά σύσκεψη αύριο Τετάρτη, 8 Φλεβάρη, στις 10:30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, την απόκρουση αυτής της αντεργατικής πολιτικής, καθώς και την προβολή των αιτημάτων των ναυτεργατών για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ