Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΕΣΑΕΑ
Καμιά νομιμοποίηση στο συνέδριο - μαϊμού

Οι μισοί από τους 1.400 αντιπροσώπους είναι πέρα για πέρα ψεύτικοι, καταγγέλλει η παράταξη

Να αγωνιστούν για γνήσιο συνέδριο, πέρα απ' τις νοθείες της πλειοψηφίας της ηγεσίας στην ΕΣΑΕΑ, καλεί τους αναπήρους η ΕΣΚ ΑμΕΑ
Να αγωνιστούν για γνήσιο συνέδριο, πέρα απ' τις νοθείες της πλειοψηφίας της ηγεσίας στην ΕΣΑΕΑ, καλεί τους αναπήρους η ΕΣΚ ΑμΕΑ
Δυναμική απάντηση μέσα και έξω από το συνέδριο, της νοθείας που ετοιμάζει στις 10 - 11 Φλεβάρη η κρατικοδίαιτη Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), ετοιμάζει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ). Στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ θα επισκεφτούν σήμερα την Εισαγγελία Αθηνών και διάφορους δημόσιους φορείς, προκειμένου να καταγγείλουν το μέγεθος της νοθείας. Τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ και οι αγωνιστές συνεργαζόμενοι σύνεδροι, θα δώσουν τη μάχη και μέσα στο συνέδριο, «έτσι ώστε να μην νομιμοποιηθούν οι μαϊμούδες, οι νόθοι και οι δοτοί».

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χτες η ΕΣΚ ΑμΕΑ υπογραμμίζει ότι κατά τους κυβερνώντες νυν και προηγούμενους, αλλά και την ηγετική ομάδα της ΕΣΑΕΑ, οι ανάπηροι δεν πρέπει να διεκδικούν. «Γι' αυτό έχουν φτιάξει μια οργάνωση έκτρωμα που χρόνια τώρα με χίλιους δυο τρόπους, με μπόλικο κρατικό χρήμα σε συνδυασμό με τη βία και τη νοθεία προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη θέληση των αναπήρων».

Οπως καταγγέλλει, η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΕΑ, θεωρώντας το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των αναπήρων «μαγαζί» της, αρνείται έστω και τον τυπικό έλεγχο των διαδικασιών εκλογής των αντιπροσώπων που συμμετέχουν στο Συνέδριο. Χτες, ενώ είχε προγραμματιστεί, σε συνεννόηση με τον Γραμματέα της ΕΣΑΕΑ, επίσκεψη στελεχών της ΕΣΚ ΑμΕΑ στα γραφεία της ΕΣΑΕΑ για να προχωρήσει ο έλεγχος, προκλητικά ειδοποιήθηκαν ότι η πλειοψηφία δε δέχεται να γίνει κανένας έλεγχος! Και αυτά ενώ η ΕΣΚ ΑμΕΑ εκτιμάει ότι οι 700 και πάνω αντιπρόσωποι από τους 1.400, είναι πέρα για πέρα ψεύτικοι!

Και αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα:

  • Βάσει του καταστατικού, δεν μπορούν να ιδρύονται Νομαρχιακά Σωματεία ΑμΕΑ σε νομούς και περιοχές που προϋπάρχουν και παραμένουν σε λειτουργία πρωτοβάθμιοι σύλλογοι ή παραρτήματα πανελλαδικών συλλόγων οργανώσεων μελών της ΕΣΑΕΑ. Αυτοί τη στιγμή έχουν ιδρύσει πάνω από 35 νομαρχιακούς συλλόγους και έχουν νομιμοποιήσει πάνω από 350 συνέδρους. Ενώ σ' αυτούς τους συλλόγους εγγράφεται ο οποιοσδήποτε δηλώσει ανάπηρος, καθώς και οι λεγόμενοι φίλοι των αναπήρων.

Ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης κατάστασης είναι ότι υπάρχουν νομαρχιακά σωματεία όπως στο Κιλκίς και την Κοζάνη που τα μέλη και οι ψηφοφόροι τους εμφανίζεται να είναι περισσότεροι ακόμα και από της Θεσσαλονίκης. Ετσι, στο Κιλκίς φαίνεται ότι ψήφισαν 1.477 ανάπηροι μέσα σε 7 ώρες! Δηλαδή, ένας κάθε 15 δευτερόλεπτα! Αντίστοιχες περιπτώσεις είναι της Ζακύνθου, της Φλώρινας, της Καστοριάς, των Δωδεκανήσων.

  • Ουδέποτε εφαρμόστηκε η διάταξη κι αυτού ακόμα του αντιδραστικού και διάτρητου καταστατικού της ΕΣΑΕΑ, περί εγγραφής των μελών στους πρωτοβάθμιους συλλόγους, που έχουν πιστοποιητικό αναπηρίας από δημόσια υπηρεσία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ομοσπονδίας Διαβητικών όπου συμμετέχει με 190 συνέδρους, ενώ παράνομα είναι μέλος της ΕΣΑΕΑ γιατί εκτός των άλλων διαβήτης δε σημαίνει και αναπηρία.
  • Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ανύπαρκτες εκλογές σε μια σειρά Συλλόγους με εμφάνιση ψηφοφόρων στα χαρτιά που ποτέ δεν έφτασαν στην κάλπη. Για παράδειγμα: Οι νεφροπαθείς που στη χώρα μας είναι γύρω στις 12.000, εμφανίζονται με 213 αντιπροσώπους (4.300 ψηφίσαντες) και σύλλογοι με ιστορία και αγώνες και που ακόμα και εκεί υπάρχει ως ένα βαθμό νοθεία, πηγαίνουν στο συνέδριο οι τυφλοί με 76 αντιπροσώπους, οι παραπληγικοί με 41 και οι κινητικά ανάπηροι με 133.

Ακόμα υπάρχει επιβολή 45 συνέδρων από φορέα που δεν υφίσταται ως σύλλογος! Πρόκειται για το παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ) στην Κρήτη που έπαυσε να υφίσταται από το Νοέμβρη του 2005.

«Με τέτοιους νόθους και δοτούς αντιπροσώπους, αλλά και με την αλλαγή του καταστατικού, οι έμποροι της αναπηρίας, θέλουν να εξασφαλίσουν όχι μόνο την επανεκλογή τους αλλά και τον πλήρη έλεγχο των οργάνων της ΕΣΑΕΑ καθώς επίσης και των υπολοίπων αναπηρικών οργανώσεων», υπογραμμίζει η ΕΣΚ ΑμΕΑ και ξεκαθαρίζει ότι οι αγωνιστές ανάπηροι δε θα αφήσουν αυτά τα σχέδια να περάσουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ