Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Θέλει «ομήρους» τους εργαζόμενους

Κατά του δικαιώματος των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή απασχόληση στρέφεται η απόφαση της διοίκησης στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου (ΚΟΔΒ) να καταθέσει αίτηση ακυρότητας απόφασης του ΑΣΕΠ για τη μονιμοποίηση 13 εργαζομένων του Οργανισμού. Η απαράδεκτη απόφαση πάρθηκε από τη διοίκηση με την οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου, κάνοντας αποδεκτή τη σχετική εισήγηση που έκανε ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Δήμαρχος Βόλου Κ. Μήτρου, με το πρόσχημα «να πιεστεί η κυβέρνηση, ώστε να καλύψει τα χρηματικά ανοίγματα της απαιτούμενης μισθοδοσίας»!!!

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη Βόλου «ο Δήμαρχος Βόλου, αντί να διεκδικήσει αυτά που οφείλει το κράτος στο Δήμο Βόλου, απ' ευθείας από την κυβέρνηση, χρησιμοποιεί απαράδεκτα, ως "ασπίδα" τους εργαζόμενους προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες τόσο τις δικές του προσωπικά, όσο και της παράταξής του». Και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του ΚΟΔΒ και να συζητηθεί το θέμα ανοιχτά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

19 μήνες απλήρωτοι στη Σύρο

Επίσχεση εργασίας και κατάληψη στο κεντρικό κτίριο των υπηρεσιών του Δήμου Ανω Σύρου πραγματοποιούν από χτες οι 23 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε Δημοτική Επιχείρηση, στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και στα λεγόμενα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από πέντε έως και 19 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ