Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμπράξεις εξυπηρέτησης του κεφαλαίου

Κοινή ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» και της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ)

«Τα προβλήματα του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), όπως συνολικά συμβαίνει στο χώρο της Υγείας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εκφράζεται και προωθείται με τη σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».

Τα παραπάνω επισημαίνουν η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) σε ανακοίνωσή τους την οποία στελέχη των δύο παρατάξεων μοίρασαν στο Νοσοκομείο του ΕΕΣ. «Αυτή η σύμπραξη διευκολύνει τη δράση του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, ανατρέπει και περιορίζει ακόμα πιο πολύ τα δικαιώματα και τις ανάγκες και των ασθενών», υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση.

Αναφερόμενες στη συμφωνία μεταξύ του ΕΕΣ και του «Ερ. Ντυνάν» για την ενοικίαση κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και στην πιθανή συμφωνία με τον Ερυθρό Σταυρό για νέο νοσοκομείο στο χώρο του Ασκληπιείου της Βούλας, οι δύο παρατάξεις σημειώνουν: «Η σύμπραξη αυτή είναι πριν απ' όλα πολιτικό ζήτημα και όχι τεχνικό ή νομικό. Αρα ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά μέρος ενός σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο προβλέπει τη σύνδεση του όποιου "δημόσιου" συστήματος με την επιχειρηματική δράση, είτε αυτή είναι αμιγώς ιδιωτική είτε έχει τη μορφή "κοινωφελούς ιδρύματος"».

Οι συνθήκες είναι ώριμες και απαιτούν τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν σύγχρονου συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, τονίζουν οι δυο παρατάξεις και παρουσιάζουν το πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται και εκφράζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ