Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ισπανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις...

Την προοπτική ισπανικών επενδύσεων στην Ελλάδα συζήτησαν, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χτες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος. Τον υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν εκπρόσωποι 15 περίπου ισπανικών επιχειρήσεων, οι οποίες διερευνούν τις δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, ο Γ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε την ισπανική αντιπροσωπεία για το σύνολο των μεταρρυθμιστικών (σ.σ. αντεργατικών) πρωτοβουλιών που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, όπως οι πολιτικές δημοσιονομικής «εξυγίανσης», η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 35% στο 25%, η αποφυγή διπλής φορολογίας των μερισμάτων των επιχειρήσεων, ο νέος αναπτυξιακός νόμος (δίνει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις), ο νόμος για τις «Συμπράξεις» κλπ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αλλαγές στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και στο προς προώθηση νομοσχέδιο για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Από την πλευρά του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του ανέφερε ότι στη συνάντηση μίλησαν για τομείς όπως το εμπόριο, η ενέργεια, ο τραπεζικός τομέας, ο τουρισμός, τα δημόσια έργα, όπου υπάρχει ενδιαφέρον από τις ισπανικές επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Ανέφερε επίσης ότι οι ισπανικές επιχειρήσεις όχι μόνο μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, αλλά να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό έδαφος σαν βάση για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι μετά τη γνωριμία των επιχειρήσεων με τον υπουργό, θα υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση και διευκόλυνση στις εδώ δραστηριότητές τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ