Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΛΗΜΝΟΥ
«Αρμοδιότητά» τους η επιβολή φόρων!

Δεν αλλάζει το σκηνικό ούτε στη Λήμνο. Οι δημότες του νησιού πλήττονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική των δημοτικών αρχών που στηρίζονται απ' το ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία και για τους δήμους της Λήμνου είναι αποκαλυπτικά. Ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, τη Μύρινα, έχουμε πλήρη εφαρμογή του μοντέλου δήμου - επιχείρησης.

Επιβλήθηκε κεφαλικός φόρος 8 ευρώ ανά υδρομετρητή, μέτρο που αναγκάστηκαν να καταργήσουν υπό την πίεση της παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία». Επιβλήθηκε αύξηση γύρω στο 10% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, αύξηση στα τέλη αποχέτευσης 100% για τη Μύρινα και 66,66% στα χωριά του δήμου, επιβολή τέλους 2% επί των ακαθάριστων εσόδων των εστιατορίων και άλλων καταστημάτων. Επίσης, υπήρξε αύξηση 36,36% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων στη Μύρινα και 23,83 στα γύρω χωριά, επιβολή τέλους παρεπιδημούντων 2% σε όλα τα χωριά του δήμου εκτός Μύρινας.

Επιπλέον, συνεχίστηκε η παράδοση της εκμετάλλευσης των Θερμών σε ιδιώτη, καθώς και της δημοτικής καφετερίας. Σαν να μην έφταναν αυτά, η δημοτική αρχή παρέδωσε την καθαριότητα στους εργολάβους, επέβαλε τροφεία στο βρεφονηπιακό σταθμό, δανείστηκε από τράπεζα 230.000 ευρώ, έχει αφήσει απλήρωτους πολλούς μήνες τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Τέλος, τάχθηκε υπέρ της μερικής απασχόλησης και έχει προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης, τη στιγμή που υπάρχουν 4 ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε εργατοτεχνικό προσωπικό.

Στο Δήμο Μούδρου επιβλήθηκε αύξηση των δημοτικών τελών κατά περίπου 25%, ενώ παραμένουν ακάλυπτες 5 οργανικές θέσεις σε μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό. Στο Δήμο Ατσίκης παραμένουν ακάλυπτες 4 οργανικές θέσεις σε μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ