Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Συστάσεις για εμβολιασμό κατά της ιλαράς

Για «περιορισμένη έξαρση κρουσμάτων ιλαράς» απ' το Νοέμβρη του 2005 κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας σε χτεσινή ανακοίνωσή του και καλεί τους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς των παιδιών τους, που θα έπρεπε να είχαν γίνει από δημόσιες υπηρεσίες.

Τα κρούσματα - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - εμφανίζονται «κυρίως σε ανεμβολίαστα παιδιά - πρωτίστως προσχολικής και δευτερευόντως σχολικής ηλικίας». Το υπουργείο Υγείας κάνει τις παρακάτω συστάσεις:

  • Για τα παιδιά των νομών, στους οποίους παρατηρείται η έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς - να γίνεται ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου ιλαράς - ερυθράς - παρωτίτιδας (ΜΜR) από την ηλικία των 6 μηνών. Οι επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου MMR για τα παιδιά αυτά θα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τον παιδίατρό τους.
  • Για τα υπόλοιπα παιδιά του συνόλου της χώρας που είναι ανεμβολίαστα ή έχουν εμβολιαστεί με μια δόση του εμβολίου MMR και δεν έχουν ιστορικό νόσησης από ιλαρά, συνιστάται η χορήγηση μιας δόσης στην ηλικία των 12-15 μηνών και η δεύτερη δόση σε ηλικία 4 ως 6 ετών.
  • Για τους ενήλικες έως 35 ετών που δεν έχουν ιστορικό νόσησης από ιλαρά ή είναι ανεμβολίαστοι ή είναι εμβολιασμένοι με μία μόνο δόση MMR και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, συνιστάται αρχικά η χορήγηση μιας δόσης MMR.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ