Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Με το ξύλο μαζεύουν επαγγελματίες οπλίτες

Κι ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται τις τελευταίες μέρες στη Ρωσία μαζικές καταγγελίες για κακοποιήσεις και βασανιστήρια στρατιωτών, κυρίως από παλαιότερους συναδέλφους τους, αλλά και αξιωματικούς, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο ειδήσεων «Νόβι Ρεγκιόν», σε μια από τις θεωρούμενες «ελίτ» μεραρχίες του ρωσικού στρατού, αξιωματικοί απέσπασαν με ξυλοδαρμό από στρατιώτη αίτηση για θέση επαγγελματία οπλίτη. Πρόκειται για τη μεραρχία «Καντιμίροφ», που εδρεύει στα περίχωρα της Μόσχας και μάλιστα στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί από τον Γιέλτσιν για την καταστολή των υποστηρικτών του Ανώτατου Σοβιέτ, τον Οκτώβρη του 1993.

Οπως σημειώνουν ρωσικά ΜΜΕ, η πολυδάπανη ιλουστρασιόν καμπάνια για στρατολόγηση επαγγελματιών οπλιτών στο ρωσικό στρατό δε φέρνει πάντα τα ανάλογα αποτελέσματα, έτσι στη συγκεκριμένη μονάδα ο Ντίμα Σμιρνίχ ξυλοκοπήθηκε μέχρι τα πρόθυρα του θανάτου για να υπογράψει σχετική αίτηση. Την καταγγελία στα ρωσικά ΜΜΕ έκανε η μητέρα του.

«Νέα» η αποστολή του στρατού, στην καπιταλιστική Ρωσία, «νέοι θεσμοί», όπως αυτή του μισθοφορικού στρατού, «νέα» και τα ήθη, αντίστοιχα πάντα με τον «νέο», ταξικό χαρακτήρα του ρωσικού κράτους.


Ι. Π. - Ε. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ