Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Παραγραφή χρεών ως «κατευναστικό» μέτρο

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι - 11 αστυνομικοί, ένας πολίτης κι ένας βομβιστής αυτοκτονίας στην Κανταχάρ, ένας Τούρκος μηχανικός, ένας Ινδός μηχανικός, ένας Νεπαλέζος φρουρός και ένας Αφγανός οδηγός στη Φάραχ - σκοτώθηκαν το τελευταίο διήμερο στο Αφγανιστάν. Η νέα έκρηξη βίας οδήγησε, σύμφωνα με την «Daily Times Πακιστάν», την Ινδία να ανακοινώσει ότι αποστέλλει 300 κομάντος της παραστρατιωτικής Ινδο-Θιβετιανής Συνοριακής Αστυνομίας (ITBP) στο Αφγανιστάν για την προστασία των πολιτών της που εργάζονται στη χώρα.

Στο μεταξύ, χτες έγινε γνωστό από την Ουάσιγκτον ότι η κυβέρνηση Μπους, σε μια κίνηση κατευνασμού των διαδηλώσεων στο Αφγανιστάν, αλλά και της λαϊκής οργής εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, θα παραγράψει εντελώς το χρέος της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, που ανέρχεται σε 108 εκατ. δολάρια, ενώ - σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - την πλήρη παραγραφή του αφγανικού χρέους προωθούν, επίσης, Ρωσία και Γερμανία μέσω του Κλαμπ των Παρισίων. Τα ανδρείκελα της Δύσης στην Καμπούλ φυσικά έσπευσαν να εκφράσουν τις «ευχαριστίες» τους προς τους πιστωτές της χώρας: «Μετά από 30 χρόνια καταστροφής, αρχίζουμε από το τίποτα και κάθε κίνηση όπως αυτή βοηθά την ανοικοδόμηση», είπε εκπρόσωπος του «προέδρου» Χάμιντ Καρζάι.

  • Κατολισθήσεις στο βόρειο Αφγανιστάν σάρωσαν 10 σπίτια στα βουνά Χίντου Κους, κοστίζοντας τις ζωές 19 ανθρώπων, μετέδωσε χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ