Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΝΑΔΑ
ΟΧΙ στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νέων Τσεχίας

Διοργανώνει διαμαρτυρίες στις 14 Φλεβάρη σε ολόκληρο τον Καναδά

Οι προσπάθειες της απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας από την κυβέρνηση της χώρας έχουν καταδικαστεί από πολιτικά κόμματα, νεολαιίστικες και φοιτητικές οργανώσεις, φορείς και προσωπικότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επίθεση αυτή ενάντια στους νέους Τσέχους κομμουνιστές και σαν επέκταση στο ΚΚ Βοημίας Μοραβίας είναι μία από τις τελευταίες εντεινόμενες επιθέσεις αντικομμουνιστικής υστερίας στην Ευρώπη.

Μια ακόμα αντίδραση έρχεται και από τον Καναδά, όπου η Κομμουνιστική Νεολαία σχεδιάζει μια διαμαρτυρία στις 14 Φλεβάρη στην πρεσβεία της Τσεχίας στην Οτάβα και στα προξενεία της Τσεχίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε άρθρο της εφημερίδας του ΚΚ Καναδά «Πιπλς Βόις» γίνεται εκτενής αναφορά στην αντικομμουνιστική εκστρατεία τόσο στην Τσεχία όσο και συνολικά στην Ευρώπη. Κάνει αναφορά στο γνωστό αντικομμουνιστικό μνημόνιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και σε άλλες ενέργειες ενάντια στους κομμουνιστές στην Τσεχία όπως το ψήφισμα δύο αντιδραστικών γερουσιαστών με τον τίτλο «Να εξαφανίσουμε τους κομμουνιστές», καθώς και στο νέο Ποινικό Κώδικα της χώρας όπου αποτελεί εγκληματική πράξη η αποδοχή των Ναζί και των λεγόμενων «κομμουνιστικών εγκλημάτων» ή και η άρνησή τους.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Στέφεν Βον Σικόβσκι, στέλεχος της ΚΝ Καναδά, αναφέρει ότι η ΚΕΝ Τσεχίας «δραστηριοποιείται σε αντιρατσιστικά, αντιπολεμικά, αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα. Ωστόσο, αυτή η οργάνωση επιχειρείται να απαγορευτεί».

Η απαγόρευση αυτή είναι στην ουσία η απαγόρευση μιας εναλλακτικής λύσης στη σημερινή κατάσταση στην Τσεχική Δημοκρατία, μιας χώρας όπου η ανεργία φτάνει το 20% σε μερικές περιοχές. Στις εκλογές του 2002 το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας έλαβε το 20% των ψήφων και στις Ευρωεκλογές ήρθε δεύτερο κόμμα, λαμβάνοντας 6 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι Τσέχοι κομμουνιστές «αποτελούν απειλή για την κυβερνούσα αφρόκρεμα, και όχι για τη δημοκρατία», πρόσθεσε ο Στέφεν Βον Σικόβσκι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Τσεχίας έθεσε θέμα απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, επειδή προβάλλει «την αντίληψη της ταξικής πάλης, του Μαρξισμού - Λενινισμού και της βίαιης επανάστασης» και απαίτησε να αλλάξει το πρόγραμμα και το καταστατικό της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ναι» της Γερουσίας για την «ασπίδα»(2008-11-28 00:00:00.0)
«Οχι» στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας(2008-03-21 00:00:00.0)
Να σταματήσει το «κυνήγι μαγισσών»(2006-11-24 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαϊκού κινήματος η άρση της απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας(2006-10-22 00:00:00.0)
Προκλητική απαγόρευσή της από το υπ. Εσωτερικών(2006-10-18 00:00:00.0)
Καμπάνια ενάντια στην «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ(2006-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ