Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Το ΚΚΕ σημειώνει: «Η απόφαση των δικαστηρίων της Τσεχίας να θέσουν εκτός νόμου την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, πρέπει να ξεσηκώσει την οργή και τη διαμαρτυρία κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

Αυτή η προκλητική απόφαση αποτελεί κορύφωση των τρομοκρατικών αντικομμουνιστικών απειλών, επιθέσεων και ενεργειών της τσέχικης κυβέρνησης που έχει διαρκώς στο στόχαστρό της το κομμουνιστικό εργατικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Η κυβέρνηση της Τσεχίας επιχειρεί να εφαρμόσει στην πράξη το καταδικασμένο από τους λαούς αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η απόφαση ποινικοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία, την πάλη για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και την αντιιμπεριαλιστική δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι λαμβάνεται τις παραμονές του Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας και δύο μήνες πριν το Συνέδριο του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας. Στο στόχαστρο βρίσκεται η Κομμουνιστική Νεολαία για τα μαρξιστικά - λενινιστικά χαρακτηριστικά της και για τη μαζική αντιιμπεριαλιστική δράση της. Η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, παρά την κυβερνητική απόφαση να απαγορευτεί η δράση της, τον Οκτώβρη του 2006, συνέχισε την πρωτοπόρα δράση της, με αποκορύφωμα την καμπάνια ενάντια στην εγκατάσταση της "αντιπυραυλικής ασπίδας" των ΗΠΑ στην Τσεχία με τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών.

Συνυπεύθυνες και συνένοχες είναι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών που στηρίζουν και ανέχονται την αντικομμουνιστική δράση της κυβέρνησης της Τσεχίας. Σοβαρές ευθύνες έχουν και οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που ψήφισαν υπέρ της ένταξης χωρών στην ΕΕ που διώκουν και απαγορεύουν τη δράση των κομμουνιστών.

Το ΚΚΕ καλεί τις οργανώσεις του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους νέους κομμουνιστές της Τσεχίας, να συμμετέχουν ενεργά στη διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης. Να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην πρεσβεία της Τσεχίας και στην ΕΕ απαιτώντας να ανακληθούν τα αντικομμουνιστικά μέτρα. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την τρομοκρατική αντικομμουνιστική πολιτική της κυβέρνησης της Τσεχίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας! (2008-03-12 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας (2006-10-26 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαϊκού κινήματος η άρση της απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας (2006-10-22 00:00:00.0)
Απαραίτητη η λαϊκή αλληλεγγύη (2006-10-18 00:00:00.0)
Προκλητική απαγόρευσή της από το υπ. Εσωτερικών (2006-10-18 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νέων Τσεχίας (2006-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ