Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Επανεξετάζει τη στάση της η αριστερά

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) πραγματοποιεί από χτες Πέμπτη συνάντηση για να εξεταστούν οι στρατηγικές επιλογές του, τόσο σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές σε πέντε κρατίδια για τα τοπικά Κοινοβούλια, αλλά και όσον αφορά μια νέα πολιτική πορεία, σχετικά τη στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης του Κογκρέσου υπό τον Μανμόχαν Σινγκχ, η οποία ακολουθεί διαμετρικά αντίθετες πολιτικές από αυτές της αριστεράς σε ζητήματα όπως η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και του Ιράν. Στις εργασίες θα συμμετάσχουν τα 17 από τα 18 μέλη του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΙ(Μ). Ωστόσο, διευκρινίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου που επικαλούνται δηλώσεις κομματικών στελεχών, ότι τόσο το ΚΚΙ(Μ) όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της ινδικής αριστεράς, (ΚΚΙ, Forward Bloc, Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα) εκτιμούν πως δεν έχει έρθει η ώρα της οριστικής ρήξης με την κυβέρνηση και επιδιώκεται να αποτραπεί μια «ανοιχτή σύγκρουση».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σιτάραμ Γιετσούρι, εκπροσώπου του ΚΚΙ(Μ), «θα συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και του Ιράν... ακόμη, θα πιέσουμε το Κέντρο (σ.σ. την ομοσπονδιακή κυβέρνηση) να διασφαλίσει ότι συγκεκριμένα τμήματα του Ελάχιστου Κοινού Προγράμματος θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό».

Εξάλλου, κοινή ανακοίνωση των 4 κομμάτων της Ινδικής αριστεράς εξέφραζε την «βαθιά ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Μανμόχαν Σινγκχ προωθεί τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ